BREAKING: Amerikansk miljardär familj är nära att köpa upp en del av Milan

Det har nu rapporteras i några veckor att president Yonghong Li ska vara ute efter att sälja en del utav klubben till nya investerare. En investerare han nu ska ha hittat enligt rapporter.

På grund utav Milan presidentens ekonomiska situation ska han ha varit på jakt efter nya investerare som kan hjälpa klubben. Enligt flera källor ska han ha hittat en ny investerare som ska vara den amerikanske miljardären Thomas Ricketts tillsammans med hans familj. Amerikanarna bekräftade även dessa uppgifter igår i ett officiellt uttalande.

“Familjen Ricketts är intresserade av att köpa upp en del utav AC Milan. Hela familjen och alla deras tillgångar är involverade i affären precis som med Chicago Cubs. Ricketts-familjen såg till att Chicago Cubs lyckades vinna ett mästerskap genom långtidsinvesteringar, samt genom duktiga klubb direktörer. Vi skulle göra samma sak med Milan. Det kommer inte bli några snabba förändringar utan vi kommer genomföra långtidsinvesteringar. Detta för att säkerställa en varaktig framgång.”

Milannews.it samt Sky menar att förhandlingarna är i ett avancerat skede och att en överenskommelse är nära.

Medlemmarna i familjen Ricketts som är involverade i affären är de fyra syskonen Pete, Todd, Laura och Thomas samt pappan Joe Ricketts. Familjen rankades som den 66:e rikaste familjen i USA under året 2015. De är även ägare över baseball laget Chicago Cubs som de köpte år 2009 för cirka 875 miljoner dollar, som de nu gjort till ett topplag inom amerikansk baseball.

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen