Fassone: “Vi behöver värva 2-3 spelare av världsklass”

I en intervju med Radio Anch’io Sport berättade Milans vd Marco Fassone om Donnarummas  och Suso framtid, sommarens mercato och UEFA:s sanktioner. 

– Donnarumma? Vi har haft en öppen konversation med honom och hans familj samt agent. Vi hoppas att han stannar med oss, men vi kommer inte stå i vägen om han själv väljer att flytta. Reina? Gattuso kommer ta ut laget, men vi kommer ha två väldigt bra målvakter.

– Suso? Hans situation är en annan än Donnarummas för han har en utköpsklausul i sitt kontrakt. Vi vill ta bort den, men det är inte vårt val att göra. I nuläget har vi inte fått något bud på några av våra spelare. Kommer Mirabelli stanna? Definitivt.

– Vilken lagdel behövs investeras i? Anfallet är en av lagdelarna som vi har jobbat på. Vi har inte gjort tillräckligt många mål och det är alla medvetna om. Jag kan inte lova något, men som ni vet så har Milan haft många fantastiska anfallare tidigare i klubbens historia. Kalinic är en målgörare, men han har haft det tufft även om han har förbättrats de senaste matcherna.

– Mandzukic eller Benzema? Det finns inget intresse i dessa spelare.

– Framtiden? Milan måste spela i Champions League. UEFA har gjort det enklare genom att ge Italien en fjärde kvalificerings-plats. Det är hård konkurrens om dessa platser. Under säsongens gång tog vi poäng från alla dessa lag. Vi tappade åtta poäng mot Benevento och Hellas Verona, med de poängen så hade vi kunnat nå CL.

– Vi behövde investera mycket i laget förra sommaren. Jag är nu säker på att vi endast behöver värva 2-3 klasspelare till laget. Vi måste också förbättra bredden i truppen och kvalitén på bänken. UEFA:s sanktioner kommer dock bli avgörande för vår mercato. Vi har ett ungt lag med många italienare i truppen. Vi saknar erfarenhet och vi har endast Bonucci som uppfyller alla våra krav. Vi behöver 2-3 spelare som är på samma nivå som honom.

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen