Införrapport: Torino – Milan

Torino: Det vinröda laget från Turin. Har haft en svajig säsong. Den första halvan av säsongen leddes laget av den före detta Milantränaren Sinisa Mihajlovic. Men efter att ha gått åtta matcher med bara en seger och förlorat mot stadsrivalerna Juventus i cupen fick ledningen nog och gav Mihajlovic sparken. Ersättare blev rutinerade Walter Mazzarri. Efter hans ankomst är frågan om det har blivit bättre. Laget parkerar på samma tionde-plats i tabellen som man hade när Mihajlovic lämnade. Den senaste tiden har det dock börjat se bättre ut för tjurarna. De senaste fyra matcherna har laget tre segrar och en oavgjord. Det Rossoneri behöver ha störst koll på är anfallsduon Iago Falque och Andrea Belotti. Falque är lagets bästa poängplockare med elva mål och åtta assist. Belotti har haft en tyngre säsong än förra året men alla vet vilken kapacitet den unge italienaren har och det kommer bli en utmaning för Milans försvar att hålla koll på de två anfallarna.

Skador och avstängningar: Lyanco och Vanja Milinkovic-Savic är skadade.

Truppen: Ichazo, Coppola, Sirigu; Ansaldi, Barreca, Bonifazi, Burdizzo, De Silvestri, Molinaro, Moretti, N’koulou; Acquaha, Baselli, Obi, Rincon, Valdifiori; Belotti, Berenguer, Edera, Falque, Ljajic, Niang.

Trolig startelva (3-5-2): Sirigu; N’Koulou, Burdisso, Moretti; De Silvestri, Baselli, Ljajic, Rincon, Ansaldi; Falque, Belotti.

Milan: Efter att ha svävat på mål i några månader känns det som att Milan och Gattuso har börjat tappa lite fart. Laget har haft stora möjligheter att knappa in på lagen som i nuläget parkerar på Champions League-platserna men har inte tagit dem. Frågan är om det faktum att Gattusos kontraktsförlängning har något att göra med resultaten. Laget har bara tagit tre poäng på de senaste fyra matcherna. Det har lett till att hoppet om Champions League nu nästan är helt borta. Rossoneri får nu byta fokus på att istället försöka hålla Fiorentina och Atalanta bakom sig. Något som laget borde ta med sig är försvarsinsatsen i den senaste matchen. När laget lyckades stå emot ett vilt titeljagande Napoli. Det verkar också som att Nikola Kalinic återigen verkar få chansen från start. Det är kanske dags för honom att bevisa varför han har blivit värvad till Milan.

Skador och avstängningar: Conti är långtidsskadad och Alessio Romagnoli är fortsatt utanför truppen.

Truppen: A. Donnarumma, G. Donnarumma, Storari; Abate, Antonelli, Bonucci, Calabria, Gomez, Musacchio, Rodriguez, Zapata; Biglia, Bonaventura, Calhanoglu, Kessie, Locatelli, Mauri, Montolivo; Borini, Cutrone, Kalinic, André Silva, Suso.

Trolig startelva (4-3-3): Donnarumma; Abate, Zapata, Bonucci, Ricardo Rodriguez; Kessie, Biglia, Bonaventura; Suso, Kalinic, Çalhanoglu

Snabba fakta:

– Milan har gått fyra matcher utan seger. Aldrig tidigare har Rossoneri gått fem matcher utan seger.

– Milan har inte förlorat mot Torino på 20 Serie A matcher.

– Donnarumma har hittills hållit sju nollor i Serie A bara Pepe Reina är bättre med åtta.

Serie A: Torino – Milan
Arena: Stadio Olimpico di Torino
Avspark: Onsdag den 18:e April klockan 20:45
TV: Matchen visas på Viaplay, men du kan också välja att streama Milans matcher gratis via olika spelbolag. Se fotboll streams gratis här
Huvuddomare: Fabio Maresca

*Sponsrat inlägg i samarbete med Sverigestream.se

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen