Att VARa eller icke VARa

Nu har vi haft nästan en hel säsong med systemet, och vad tycker ni själva?

Jag läser på olika forum där den här tekniken får blandade reaktioner. Jag läser på forum där mest britter är medlemmar och de verkar vara helt emot VAR. Nästan rabiat anti. Men det är inte särskilt förvånande. Speciellt inte när engelsmännen bland britterna talar illa om VAR. England skulle antagligen aldrig vunnit VM 1966 på hemmaplan om teknologin funnits. Det där målet som dömdes in när bollen var långt ut.

Jag läser inte särskilt mycket kritik från fans i Italien. Har ni sett någon? Och jag tycker den har funkat ganska bra. Eller, nej, den har funkat riktigt bra. Visst finns här att förfina, utveckla och göra bättre men det har börjat bra.

Bedömningen här varför jag personligen tycker det är bra, den baseras på två aspekter. För det första, VAR har inte stört spelet påtagligt. Den första tvekan som uppstod för mig var nämligen att:
– Jaha, nu skall fotboll bli hockey och en match kommer ta dubbelt så lång tid med massa dötid.

Det har inte blivit så. Vi i Milan har fått VAR med oss, några gånger har det varit mot oss. Men rättvist alltid. Det finns liksom inte ett tillfälle då tekniken använts där vi kan säga den ledde till felaktigt beslut i slutändan. Eller?

Spelarna själva i Serie A verkar ha accepterat konceptet. Den enda gång jag sett spelare rusa på domaren under den här säsongen när han fingrar i luften skapar en ram för att visa vi går till VAR, det var givetvis Juventus. Men när har inte deras spelare någonsin blivit programmerade till annat än att försöka påverka domaren i egen favör?

Så vad tycker ni själva? Det här är väl ganska givet ha kvar?

En av världens snabbaste sporter är tennis och kan det accepteras där kan väl vi ta den till oss i fotboll?

VAR är åtminstone bättre än den där fjärde och femte domarfjanten som man ställt bakom målen dubbelkolla straffområdet. De två töntarna har väl fått betalt för inget i precis varje match någonsin?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen