Intervjuer efter matchen mot Lazio

Milan drog igår kväll det längsta strået när man besegrade Lazio på straffar i Coppa Italia-semifinalen och man är nu klara för final mot Juventus. Läs vad Donnarumma, Calhanoglu och tränare Gattuso hade att säga efter matchen. 

– Gattuso har förändrat mig, han pratar med mig hela tiden och råder mig att spela fritt utan någon press. Han är en bra tränare och har ändrat mentaliteten i klubben. Det var tufft att spela 120 minuter till efter matchen mot Roma i söndags. Det var en jämn match, men när det kommer till straffar så kan vad som helst hända, sade Calhanoglu i en intervju med Calciomercato.it.

Donnarumma var en starkt bidragande orsak till att Milan vann igår kväll med sina straffräddningar. Här är vad han hade att säga efteråt i en intervju med Milan TV.

– Jag vill ge kredd till hela laget efter en riktigt stark insats, vi har jobbat hårt för att nå final och vi förtjänar det. Vi är tajta med varandra och en fantastisk grupp. Motståndarna har det svårt när de försöker bräcka vårt försvar. Gattuso har gjort oss till ett “riktigt” lag som arbetar tillsammans. Som han själv säger: “trötthet existerar inte, allt sitter uppe i huvudet”. Vi har mer erfarenhet nu än för två år sedan. Jag har fortfarande svårt att komma över den förlusten, vi ska få revansch (för Coppa Italia-finalen 2016).

Även Gattuso intervjuades av Milan TV efter matchen.

– På hemmaplan har Lazio en förmåga att göra 4-5 mål på sina motståndare. De är effektiva i offensiven och starka tekniskt och fysiskt. Vi spelade bra som ett lag och följde vår matchplan. Vi visste att vi skulle få lida, men vi höll oss kvar i matchen. Jag vill ge kredd till allihopa och för att de tror på sig själva. Nu måste vi ladda om, killarna måste få tillbaka sin mentala och fysiska styrka. Vi måste spela med samma vilja i derbyt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen