Gattuso: “Några av våra spelare måste hitta formen igen”

Milan lyckades med nöd och näppe kamma hem tre poäng i gårdagens match mot Genoa, tack vare ett “mycket” sent mål av André Silva (avgjorde med sitt första mål i Serie A med 10 sekunder kvar av matchen). Läs vad Milans tränare Gennaro Gattuso hade att säga efter matchen i en intervju med Mediaset Premium. 

– Jag var lite orolig över hur vi skulle reagera efter vår första förlust på två och en halv månad. Jag fick dock en positiv respons. Genoa skapade stora problem för oss, men vi hade karaktär och vågade spela utan att stressa upp oss och det uppskattar jag.

– Tittar man på tabellen så har vi minskat avståndet till toppen rejält och vi har fortfarande elva matcher kvar. Sju av dem är dessutom hemmamatcher. Det är viktigt att några av våra spelare åter hittar formen.

– Jag är glad över Silvas mål. Bara att bära Milans tröja är en tung börda och ännu mer när man är ung. Vi måste fortsätta jobba och han kommer att växa med tiden.

– Jag hörde mycket rykten om att vi låg lite efter fysiskt mot Arsenal, men det stämmer inte. Vi hade helt enkelt fel attityd då vi hade förberett en annorlunda taktik. Vår första halvlek stämde inte överens med våra förväntningar och Arsenal fick väldigt stora ytor att spela på.

– Vi får inte ge bort några gåvor till någon, laget har förstått det och vi kommer att jobba vidare med det. Vi spelade bra idag (läs igår), men vi kunde enkelt ha förlorat matchen.

– I London skall vi inte spela som att matchen redan är avgjord, utan vi representerar en vacker tröja som har stor potential för framtiden.

– Kalinic? Han har missat många lägen, men han är en stark spelare med fin teknik. Jag vill se honom mer bestämd när bollen kommer, annars måste han vara mer aggressiv mot försvararna för att hitta ytor. Han låter sig knuffas undan för lätt.. Självklart är en anfallares uppgift att göra mål och inte huruvida man spelar bra eller dåligt, men vi uppskattar hans hårda arbete för laget.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen