Cutrone: “Jag trodde helt ärligt att denna dag aldrig skulle komma”

Milans anfallare Patrick Cutrone kallades i veckan upp till det italienska A-landslaget, något som enligt honom själv förvånade honom. På presskonferensen inför fredagens träningsmatch mot Argentina talade 20-åringen om genombrottet i Milan, landslagsdebuten och sina drömmar. 

– Gattusos karaktär har smittat av sig på mig, men jag har alltid gillat att tävla och haft viljan att göra mål. Förra året när jag spelade för Primaveran så trodde jag helt ärligt att denna dag inte skulle komma.

– Jag gjorde mitt bästa på träningarna och tränade hårt. Tränarna hjälpte mig mycket, både ungdomstränarna, Montella och Gattuso. Drömmarna tar aldrig slut för oss ungdomar och jag hoppas att jag får göra debut snart.

– Jag har dock inte uppnått någonting ännu. Det här är en möjlighet och jag skall försöka att inte kasta bort den. Mina föräldrar hjälper mig mycket och håller mina fötter kvar på jorden. Jag vill träna så bra jag kan och utvecklas, det här är en startpunkt och jag vill nå längre och längre.

Italien möter Argentina på fredag och Cutrone fick frågan hur det skulle vara att möta Messi.

– Jag har alltid kollat på honom på tv, men aldrig haft tur nog att få möta honom. Det skulle vara en ära att få möta honom, han “är” fotboll.

20-åringen fick även frågan om han har någon flickvän ännu (Gattuso sade tidigare på en presskonferens att Cutrone borde skaffa en flickvän).

– Nej, jag har inte någon flickvän och jag letar inte aktivt heller, svarade Cutrone skrattande.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen