Gattuso:”Vi hade perfekt timing i försvaret”

Gennaro Gattusos Milan förlängde igår sin förlustfria svit till 12 matcher genom att besegra Roma med 2-0. Tränaren var nöjd med lagets andra halvlek och blickar nu framåt mot tuffa matcher i framtiden.

Gattuso var inte nöjd med lagets spel i första halvlek men var nöjd över att de förändringar som gjordes inför den andra halvan gav resultat.

– Det var en tuff match, vi fick slita i första halvlek vi försökte göra förändringar inför andra halvlek. Vi spelade för många bollar genom förutsägbara passningslinjer, det gillade jag inte. Jag vill hellre gå längs kanterna och få med ytterbackarna i spelet. Vi vill också fylla på med mycket folk in med rörelse i straffområdet. Det var det Franck Kessié gjorde när han lade grunden för första målet, sade Gattuso till Mediaset Premium.

Tränaren påminde också om att inte glömma bort jobbet i den defensiva änden av planen.

– Jag vill hylla försvarsarbetet, vi har perfekt timing i rörelsemönstret och är synkade.

Milan är obesegrade under 2018 och har tagit mest poäng av alla lag hittills under året.

– Det är sant att laget hade kunnat göra det mycket bättre tidigare under säsongen, det gäller även tidigt under min ledning, jag menar… vi tappade poäng mot Benevento. Jag tror inte kvalitén på spelet är skillnaden, utan jag tror att det är beslutsamheten och lagarbetet.

De kommande veckorna väntar flera tuffa matcher för Milan. Redan på onsdag är det dags för den andra matchen i semifinalen av Coppa Italia mot Lazio.

– Vi har en väldigt viktig match mot Lazio på onsdag. Att nå finalen av cupen är ett viktigt mål för oss. Efter det kan vi börja fokusera på Inter och Arsenal.

Milan lottades mot Arsenal i åttondelsfinalerna av Europa League. Gattuso förutspår tuffa matcher mot Londonklubben som samma dag förlorade Ligacupfinalen mot Manchester City med 3-0.

– Arsenal förlorade idag, men vi är inte Manchester City. Vi får stålsätta oss och förbereda oss för strid.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen