Torres: “Jag hann inte riktigt förstå mig på den italienska fotbollen”

Atletico Madrid-anfallaren Fernando Torres spenderade säsongen 2014-15 ett halvår i Milan, men han bara med att spela tio matcher i klubben och på de matcherna gjorde han ett mål. I en intervju med TuttoNapoli berättar spanjoren om den tuffa tiden i Milan, men också om den italienska fotbollen i allmänhet.

– Jag spelade bara tio matcher i Milan och han inte riktigt förstå den italienska fotbollen, men det var vissa saker som verkligen förvånade mig. En sak var att Cesena spelade på konstgräs, jag hade aldrig spelat på sådant underlag på den här nivån. Under några andra matcher kändes det som att jag reste tillbaka i tiden när jag steg in på planen på vissa arenor. Stadio Olimpico till exempel har en unik atmosfär, trots att det är en mycket gammal arena. Man bör modernisera sådana arenor så att de håller längre.

– Milan och Inter? Deras frånvaro i Europa var förut ett stort problem, men Juventus har som tur är nått långt i Europa på sistone. Det är bra för en italienska fotbollen. Serie A en jämn liga? Det är bra att ligan är jämn och jag tycker inte att man skall återgå till en liga där klubbar som Milan, Juventus och Inter totaldominerar. Att flera klubbar kan vinna gör ligan mer spännande.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen