Berlusconi: “Det smärtar mig att se matcherna”

Milans före detta president Silvio Berlusconi kommenterade idag Milans nuvarande spelsystem i en intervju med Premium Sport. Om det är någonting 81-åringen inte är nöjd med så här långt under klubbens nya ägare så är det just formationen på planen och spelarnas roller. 

– Jag är klubbens före detta president, men jag är så klart fortfarande ett fan av klubben. Det smärtar mig mycket, ibland så mycket att jag knappt kan se hela matcherna eftersom att jag inte är överens med klubben i dess val av värvningar och formationer. Spelsystemet som gav oss enorm framgång håller på att glömmas bort, det vill säga formationen med två anfallare. En av anfallarna bör vara Suso med Bonaventura i “Kaká’s” roll bakom anfallarna.

– Med den nuvarande formationen måste våra två stjärnor, till vilka jag måste addera en tredje, Donnarumma, Suso och Bonaventura spela på kanterna. Denna formation har i vissa matcher stoppat oss från att ens överhuvudtaget nudda bollen på motståndarnas planhalva.

– Våra ytterbackar måste visa sig på kanterna, som under Sacchis tid. Det skall åtminstone alltid finnas tre spelare i straffområdet som väntar på inlägg.

– Jag vill önska Gattuso ett stort lycka till, men med denna enmansanfallare-formation kommer vi inte komma någonstans.

I en intervju med Tuttomercatoweb uttalade sig även presidentens bror Paolo om situationen.

– Som fans lider vi. Efter att klubben såldes ville jag se om lidandet hade förändrats på något sett, men inget hade förändrats. Efter sommarens investeringar ligger vi sämre till i ligan jämfört med förra året. De nya ägarna måste självklart få tid på sig och vi måste lugna ner kritiken lite.

– Man kan inte skylla på min broder. De nya ägarna valde elva nya spelare istället för några färre av världsklass. Vi måste ge dem tid dock. Hypotesen att min bror bara ville sälja för att sedan få tillbaka pengarna olagligt får mig att flina lite.

I dagens pressuttalande på klubbens hemsida kommenterade Milan den forne presidentens uttalande kring spelsystemet.

“Med hänsyn till Silvio Berlusconis uttalande: vi är väl medvetna om vad som sker på planen. När en före detta president som du talar, skall ingen döma eller kommentera: man lyssnar. Rino Gattuso konstaterade även på sin förra presskonferens att samtalen med Berlusconi är viktiga och att han under senaste samtalet lyssnade på honom noga.” 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen