Montella: “Vår svaghet är vår mentala styrka”

Landslagsuppehållet är nu över och imorgon är det återigen dags för Serie A-fotboll. Men det är inte någon vanlig match som spelas under morgondagen, utan det vankas derby mot lokalrivalen Inter. Milans tränare Vincenzo Montella talade bland annat om Milans styrkor och svagheter inför derbyt på den sedvanliga presskonferensen. 

Derbyt?
– Alla spelare är tillbaka från sina landslag, vissa lite gladare än andra då de klarat av att kvalificera sig för VM. Alla är redo och fokuserade inför morgondagen. Vi får inte bli nervösa, utan vi måste vara aggressiva och ha rätt inställning. Det är viktigt för båda klubbarna att vara samlade inför en sådan här match. Det är stor press på alla, men det är också väldigt motiverande. Vi måste behålla fokus på oss själva.

Inter?
– Det skiljer sju poäng mellan lagen och jag tycker inte att det återspeglar våra prestationer, vi måste därför visa det på planen. Inter har ett välbalanserat lag med erfarna och snabba spelare. Vi måste stoppa dem från att göra inlägg samt stänga ytorna för deras anfallare. Spalletti vet hur man skiftar spelsystem under matchens gång så vi måste vara redo. En spelare från Inter som jag skulle vilja ha?Perisic.

Bonucci?
– Jag förväntar mig bättre prestationer från honom, men också från laget. Leo har blivit lite av en syndabock, men det är på grund av att han är en toppspelare. Jag är positiv till att han kommer att vara en avgörande faktor för oss.

Suso och Silva?
– Suso har förmågan att passa in i flera roller eftersom att han är en grym spelare. André har gjort nio mål på tio matcher i VM-kvalet. Han har blivit mer klinisk och fått mer erfarenhet. Jag tror att han har har vad som krävs nu för att få mer speltid i Serie A. Vi har tränat på några specifika saker för att han skall utvecklas.

Matchen mot Roma?
– Vi spelade bra mot Roma, lite mer vertikalt jämfört med andra matcher. Vi måste jobba med att spela vårt spel hela matchen ut. Å andra sidan är vi det lag som har skjutit mest på mål efter Napoli.

Styrkor och svagheter?
– Vår styrka ligger i att kontrollera matchen, medan vår svaghet är vår mentala styrka. Vi måste bli bättre på att vända matchen när vi har vinden emot oss.

Kritik?
– Det är mitt jobb att försvara laget och mitt ansvar att ta ansvaret för laget när saker och ting inte går som det ska. Jag känner att jag har spelarnas stöd, vi är ett tajt lag. Jag känner också att jag har ledningens stöd, de har alltid stått bakom de beslut som jag har tagit. Den nya fystränaren? Vi har funnit en ny tränare, men vi måste vänta för han står fortfarande under kontrakt med en annan klubb.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen