Införrapport: Milan – Juventus

Milan: Det var äntligen lite positiva besked i matchen mot Chievo. Efter fyra matcher utan seger lyckades Milan tvåla dit Verona-laget och på ett hyfsat bekvämt sätt ta med sig tre poäng från Bentegodi. Bonuccis röda kort i matchen mot Genoa gör att han även missar dagens match mot Juventus. Det finns de som är konspiratoriskt lagda som påstår att han tog det röda kortet medvetet för att slippa möta sin gamla klubb. Den som Rossoneri verkar få förlita sig på offensivt är Suso. Den kvicke spanjoren låg bakom alla fyra målen mot Chievo.
De senaste mötena mot den gamla damen har varit väldigt jämna. Vi minns alla Manuel Locatellis fantastiska skott som gav Milan segern i förra årets ligamöte på San Siro. Eller den dramatiska segern i supercupen som kom först efter straffar. De senaste två matcherna har dock inte slutat lika muntert, Juventus har i båda matcherna tagit hem en 2–1 seger. Den senaste matchen var speciellt tung då Juve lyckades avgöra på straff i matchens sista sekund.
Ska Rossoneri lyckas skaka de senaste årens dominant i Italiensk fotboll. måste de prestera bättre än vad de har gjort i någon match tidigare i år.

Skador och avstängningar: Conti, Bonaventura och Calabria är skadade. Bonucci är avstängd.

Truppen:  A. Donnarumma, G. Donnarumma, Storari; Abate, Antonelli, Gomez, Musacchio, Paletta, Rodriguez, Romagnoli, Zapata; Biglia, Borini, Calhanoglu, Kessie, Locatelli, Mauri, Montolivo, Zanellato;  Cutrone, Kalinic, André Silva, Suso.

Trolig startelva (3-4-2-1): G. Donnarumma; Zapata, Romagnoli, Rodriguez; Abate, Kessié, Biglia, Borini; Suso, Calhanoglu; Kalinic

Juventus: Laget tog förra säsongen sin sjätte raka ligatitel. Det är ett rekord och det har länge känts som att laget från Turin är oslagbara i ligan. Men i år har det inte riktigt sett likadant ut. Visst, de har haft dippar i tidigare säsonger också. Men det är något med försvaret som inte riktigt har stämt. Kanske är det uppbrottet av deras ständiga försvarslinje med Barzagli, Bonucci och Chiellini som har brutit någon form av superförsvar och nu istället bara är ett riktigt bra försvar.
När man pratar om dippar och Juventus är det inte dippar på samma sätt som man gör det med andra lag i ligan. Den gamla damen ligger trea i ligan och har tre poäng upp till serieledningen. Men i år är första gången på länge som de har utmanare. Framförallt i Napoli och våran granne Inter. Efter poängtapp mot Atalanta och förlust mot Lazio, har Juve studsat tillbaka och kommer från en 6–2 seger mot Udinese och 4 – 1 seger mot SPAL. Juventus kommer till San Siro med sikte på tre poäng frågan är om Milan stoppa dem.

Skador och avstängningar: Pjaca, Höwedes och Benatia är skadade. Inga spelare är avstängda.

Truppen: Buffon, Szczesny, Pinsoglio; De Sciglio, Chiellini, Alex Sandro, Barzagli, Rugani, Lichtsteiner; Pjanic, Khedira, Cuadrado, Marchisio, Douglas Costa, Matuidi, Asamoah, Sturaro, Bentacour, Bernardeschi; Higuain, Dybala, Mandzukic.

Trolig startelva (4-2-3-1): Buffon; Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Asamoah; Pjanic, Khedira; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain

Snabba fakta:
– Det vanligaste resultatet mellan lagen i Serie A är 1-1 (28 gånger)
– Senaste matchen som Juventus misslyckades med att göra mål i Serie A var förra säsongens möte på San Siro.
– Det är tolvte gången Montella och Allegri ställs mot varandra i Serie A. Det har blivit fem segrar för Allegri, tre för Montella och fyra oavgjorda.
– Juventus har gjort mer mål än alla andra lag i Serie A de första 30 minuterna (12).

Serie A: Milan – Juventus
Arena: San Siro
Avspark: Den 28 oktober 18:00
TV: Viasat fotboll
Huvuddomare: Paolo Valeri

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen