Montella: “Jag tycker att klubben förtjänar beröm för detta”

Imorgon är det återigen dags för ligafotboll efter att spelarna återvänt från sina respektive landslag och på podiet för att tala om matchen mot Lazio, satt som vanligt Vincenzo Montella.

Lazio?
– Vi möter ett lag som hamnade före oss i tabellen förra säsongen, det kommer att bli en tuff match. Vi har en helt ny trupp och vi har inte kunnat träna så mycket tillsammans hittills, därför har vi ännu inte nått vår fulla potential. Lazio är ett pragmatiskt lag och trots att det bara är i början av säsongen så har de åstadkommit bra resultat.

Truppen?
–  Cutrone har gjort det väldigt bra, det var mitt tillsammans med klubbens beslut att förlänga hans kontrakt. Vi har alltid trott på honom. Han är ung och behöver tid för att utvecklas. Biglia? Han kommer att spela imorgon. Jag är säker på att han kommer att göra skillnad och det kommer att bli en speciell match för honom. Romagnoli och Bonaventura är också på väg tillbaka. De är redo för spel imorgon.

Transfermarknaden?
– Klubben har gjort ett fantastiskt jobb. Vilken klubb som helst skulle behöva tre eller fyra fönster för att bygga om ett helt lag. Vi kunde ha tagit in fler spelare, men jag är nöjd med de spelare som finns i klubben nu. Milan har investerat mycket i den italienska fotbollen och jag tycker att klubben förtjänar beröm för detta.

Skador?
– Conti är tyvärr inte tillgänglig till matchen. Gomez kom också tillbaka från landslagsuppehållet med en liten skada, så ingen utav dem reser med laget till Rom.

Startelvan?
– Förutom Kessié har vi Bonaventura, Montolivo, Mauri och Locatelli som alla har olika kvalitéer. Vi måste inte spela med tre mittfältare, utan vi kan också spela med två. Calhanoglu är en väldigt bra spelare, men han måste anpassa sig till den italienska fotbollen. Han kan spela som ytter, men med Suso i startelvan har vi för många spelare som är duktiga tekniskt med bollen. Vi behöver någon som Borini som kan ta nödvändiga löpningar. Vem startar som anfallare? Vi har plats för alla anfallare eftersom att vi har ett tajt spelschema. Cutrone och Silva har spelat mest hittills, Kalinic har nyss kommit hit och har lite att ta igen gentemot de andra.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen