Fassone: “Det kommer att bli flera överraskningar”

Milans första presskonferens inför säsongen 2017/18 hölls under gårdagen och på plats fanns Montella, Fassone och Mirabelli. Trion pratade en hel del om mercaton, det nya laget och mycket mer. Läs här vad de hade att säga till pressen. 

Fassone

– Vi har nu nått vårt mål med att ha två tredjedelar av laget redo, vi saknar fortfarande den sista tredjedelen. Vi jobbar på att starta Milan China inom de närmsta dagarna. Det kommer att vara en av de viktigaste faktorerna för att utveckla detta nya Milan. Det kommer att bli en säsong full utav investeringar, och en stor del utav budgeten finns fortfarande kvar för att fullborda laget.
– Donnarumma? Vi har omformulerat vår erbjudande, vi är nästan vid mållinjen. Svaret måste komma inom kort. Raiola gör sitt jobb, han försöker få ut så mycket som möjligt ekonomiskt för han själv och hans klient.
– Säsongsbiljetter? Jag vill inte ha några gränser, biljetterna kommer inte att öka i pris.

– Ankomsten av en stjärnspelare? Inom tio dagar ska vi kolla igenom vår budget och sedan bedöma läget. Det kommer att bli flera överraskningar. Jag har klara idéer angående transfermarknaden. Vi måste bestämma oss för hur vi ska investera, antingen i en spelare eller flera.

Mirabelli

– Transfermarknaden är ett spel som man måste bevaka varje dag. Vi försöker att värva många unga spelare och vi har gjort mycket men mer måste göras, flera spelare kommer att anlända. Vi har fått in bud på bland annat Bacca och Lapadula. Vi utvärderar många olika saker inom till exempel anfallet, vi kommer att göra någonting mer där framme.

– Många spelare vill till Milan men andra klubbar är också intresserade av våra spelare. Keita var ett av målen men vi är inte intresserade längre på grund utav hur han hanterades.

– Vi fortsätter att leta efter flera lösningar som kan göra laget konkurrenskraftigt. Vi har några namn i våra tankar som vi vill värva. Vi gillar Biglia, men det stämmer inte att vi diskuterat saken med Lotito.

– Att så många spelare vill komma till Milan gör oss stolta. Det är en dröm över att få vara här och vi är säker på det vi gör. Att få representera Milan är en stor ära för mig.

– Det är inte lätt att värva spelare från Tyskland och jag är stolt över de två vi lyckades värva, kanske så anländer ännu flera…

– De som frågar efter våra spelare måste möta våra ekonomiska krav, vi ger inte bort presenter. De Sciglio? Vi har pratar flera gånger med hans agent. Spelaren har nämnt länge att han vill byta klubb. De klubbarna som vill ha honom måste möta våra krav, annars får han vänta tills juni 2018.

– Spelare utanför EU? Vi har lediga platser, vi har till exempel inte värvat någon från Brasilien eller Argentina. Jag utesluter inte att några icke EU-spelare som redan spelar i Europa anländer.

Montella

– Jag är väldigt exalterad, laget är snart komplett. Många nya spelare har anlänt med olika erfarenheter. Vi kommer även att ta viktiga beslut angående spelare som är på väg ut. Vårt mål inför nästa säsong är Champions League. Jag skulle vilja hitta samma entusiasm som förra året.

– Juventus är fortfarande laget man vill slå och vi måste bli konkurrenskraftiga inom kort. Vi vill spela på högnivå men för att bli ett vinnande och viktigt lag måste man ha flera bra alternativ på bänken också.

– Min kontraktsförlängning? Det fanns inga svårigheter med att skriva på nytt kontrakt. Jag skrev på förlängningen med Milan för att jag tror på detta nya projekt.

– Suso är en spelare som både jag och ledningen uppskattar, tanken är att vi ska fortsätta framåt tillsammans. Calhanoglu är en trequartista som fascinerar mig, han har en stor talang. André Silva kan förbättras och jag hoppas att han kommer att växa under denna säsong.

– Vi håller på att utvärdera angående vem som ska ta rollen som regista. Fassone och Mirabelli tar han om mercaton, några spelare måste lämna. Vi har till exempel tre höger och tre vänsterbackar.

– Två anfallare? Det är en möjlighet, men det beror helt på spelarnas egenskaper.

Källa: acmilan.com, football-italia.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen