Borini: ”Det är en dröm som går i uppfyllelse”

Fabio Borini är officiellt en Milan-spelare – en ”dröm som går i uppfyllelse” enligt 26-åringen. Anfallaren ställde upp i en officiell intervju med Milan TV i samband med presentationen. Läs vad nyförvärvet hade att säga:

– Jag har precis börjat inse vad som händer. När man ser Milans museum så inser man hur mäktig denna klubb är. Det är en ära att vara här. Att se alla Champions League-troféerna ger en viss känsla, då det är den trofén en spelare som mest vill lyfta.

– Milanello är en fantastisk anläggning som passar klubbens varumärke. Jag ska se till att ta vara på dessa faciliteter för att utveckla mig själv som spelare.

Milan VD:n Marco Fassone berättade att Borinis resultat på de medicinska testerna var det bästa som de sett på 20 år.

– Jag fortsatte träningen under sommaren, så testerna gav rätt svar. Om det var upp till mig så hade vi redan påbörjat försäsongsträningen idag. Jag längtar, men får vänta i några dagar till.

– Coachen Vincenzo Montella talade jag med efter att övergången slutförts. Han sa att han är riktigt glad över att ha mig här. Det kommer att bli en viktig säsong. Det första steget blir att återvända till Europa, genom att gå vidare i Europa League-kvalet.

36 mål på 169 A-lagsmatcher är inga imponerade siffror för en anfallare, men Borinis styrkor ligger inte specifikt i målskyttet.

– Jag är redo att ge allt för laget. Den mentaliteten lärde jag mig i England. Jag kommer alltid att vara tillgänglig. Jag kan dock inte avslöja mina mål, det gör jag aldrig. Det inte enbart vidskepelse utan även av personliga anledningar, men jag ska nå dem. En dröm har gått i uppfyllelse, nu är det bara att sätta igång det hårda arbetet!

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen