Montella: ”Vi behöver fansens stöd”

Imorgon klockan 20:45 ställs Milan mot Roma i Serie A. Säsongens 35:e omgång blir långt ifrån en enkel sådan. Vincenzo Montella, som haft ett antal tuffa veckor i följd på jobbet, har chansen att göra livet bättre – både för sig själv och för Milan-supportrarna. Läs införrapporten där Milan-tränaren talar om morgondagens uppgift.

Ligan
De nästkommande två matcherna kommer att bli lite enklare, eftersom vi tidigare haft det jobbigt mot lag som spelat väldigt defensiv fotboll. De kommande matcherna är dock mer utmanande. Vi behöver fler poäng, och vi måste göra det bättre än i våra föregående matcher mot Roma och Atalanta. Vi måste prestera på hög nivå. Spelarna kan inte finna några ursäkter, de måste spela på toppen av sin förmåga. Jag tror att vi under första halvan av säsongen lyckades plocka fler poäng än vad denna trupp är kapabel till, medan vi under andra halvan av säsongen istället plockat färre poäng. Däremot anser jag att vi presterar i linje med våra förväntningar.

Roma
Jag har ett särskilt band till Roma och Rom. Det kommer att bli en öppen match eftersom båda lagen jagar vinst för att nå sina mål. Den psykologiska aspekten kommer också att bli viktig. Jag tror att Roma vill studsa tillbaka efter derbyt (förlust mot Lazio). De har kvalitetsspelare och slåss för andraplatsen i ligan. De har ett riktigt starkt lag. Totti? Jag önskar honom allt det bästa, och att han tar rätt beslut. Jag vet inte om detta kommer att bli hans sista match på San Siro. Spalletti är taktiskt väldigt smart, han kan ändra sitt lags spelsätt under matchens gång.

Laget
Det finns ingen anledning för mig att höja rösten för att få uppmärksamhet. När engagemanget finns och du beter dig som ett proffs kan du lösa allting. Jag kommer alltid att stödja dessa grabbar. Mot Roma behöver vi mer kämpaglöd och beslutsamhet. Det kommer inte att bli en enkel match. Jag skulle vilja att laget fokuserar på nuet i hopp om att bygga sin framtid, utan att titta på det förflutna.

Ny motivation
Grabbarna tränar med stor intensitet: vi höjda nivån och är mer tävlingsinriktade. De är alla i form, vilket bekräftas av vårt bollinnehav. Ibland kan nedgångar, som tycks bero på det fysiska tillståndet, istället vara något psykologiskt som beror på motivationen.

Europa-spel
Man måste jobba på att bli van vid att spela tre gånger i veckan, men först måste man nå dit. Vi alla vill kvalificera oss till Europa League och kommer göra vårt bästa för att göra det. Turneringen är en viktig sådan, där slutspelslagens tekniska kvalitet är högre än i Serie A. Vi kommer att kämpa till den sista matchen för att nå dit. Atalanta, snarare än Roma, är våra direkta konkurrenter. Dessa två är, åtminstone på pappret, de svåraste matcherna som återstår för oss tills säsongen är över.

Anfallet
Vi tränar på att förbättra våra skottfärdigheter och att ha en mer tävlingsinriktad mentalitet för att förbättra offensiven. Vi gör inte tillräckligt många mål jämfört med hur många chanser vi skapar. Jag skulle vilja att alla våra anfallare presterar bättre i det offensiva.

Spelarna
Vangioni och Gomez har stor karaktär och jag vet att jag kan räkna med dem. Vangioni är en mer erfaren spelare, medan Gomez fortfarande är ung. Lapadula har förbättrats mycket när det kommer till konditionen. Jag spelar med honom eftersom jag gillar hur han spelar, på alla sätt. Bacca? Han är i form, jag måste göra ett val varje vecka. Vi alla håller De Sciglio högt, all personal och lendingen. Han är en mycket känslig person. Jag förväntar mig att fansen stödjer honom. Han är väldigt professionell och jag skulle vilja att fansen hjälper honom till att göra bra ifrån sig. I sommar kommer vi att bestämma hans framtid tillsammans.

Fansen
Även om vi har två dåliga resultat bakom oss, är jag säker på att fansen kommer att stödja oss, precis som de gjort genom hela säsongen. Vi behöver deras stöd, och jag är säker på att de kommer att visa det.

Ledningen
Jag vet att det finns ett viktigt projekt, samt att ledningen jobbar väldigt hårt, förmodligen hårdare än tränaren. Jag har ett kontrakt och klubben har alltid visat sin uppskattning – både i ord och handling.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen