Montella: “Stolt över att träna det här laget”

Det var en nöjd Vincenzo Montella som mötte media efter att Milan säkrat sjätteplatsen i ligan och Europaspel nästa säsong. Det här är vad tränaren hade att säga till MilanTV.

– I den första halvleken hade vi rätt attityd men tog inte vara på våra chanser. Det var inte Bertolacci och Baccas fel, men jag behövde ändra på någonting. Grabbarna gjorde det bra som genomförde det jag bad dem om. Det här är min hundrade vinst i Serie A som tränare, och det är en speciell känsla både för Milan, den nya ledningen och mig själv. Det var inte lätt idag.

– Jag tycker det har varit en positiv säsong. Vi kunde ha gjort bättre ifrån oss, men det här är en nystart. Nu måste vi arbeta hårt och sikta ännu högre. Jag är väldigt glad för den här gruppen och stolt över att vara deras tränare. Det har inte varit lätt att skapa en grupp som ger allt de har i varje match.

– Supportrarna har varit fantastiska i år och alltid stöttat oss trots att vi inte har varit med och utmanat om objektiven de är vana med. De har alltid funnits där och därför är vi glad även för deras skull.

– Under säsongen har jag fått arbeta i lugn och ro, omgiven av positiva och vänliga människor. Jag har kunnat uttrycka mina idéer. Vi måste alla bli bättre för att kunna ta oss till Champions League igen. Det är Milans historia.

– Honda kom in i den avgörande delen av match. Jag blev glad över att se hur grabbarna firade med honom efter hans mål. Jag beslöt mig för att byta in honom eftersom jag visste att han skulle spela såhär. Han är oerhört professionell och en kvalitetsspelare. Jag behövde honom och jag är väldigt glad att han spelade med attityd och att han gjorde mål.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen