Gattuso: “Jag är stolt över att vara hemma igen”

Igår gjorde man det officiellt att Gennaro ‘Rino’ Gattuso återvänder till Milan efter fem år för att träna Milans Primavera-lag. Under presskonferensen igår talade Rino om känslan att vara tillbaka, framtiden, Montella och mycket mer.

– Jag är stolt över att vara hemma igen. Under 13 år fick jag uppleva fantastiska saker och nu har jag ett tufft jobb framför mig. Jag måste bara få säga att all beröm ska gå till Fassone och Mirabelli som är anledningen till att jag är här. Tack så mycket för att jag fått denna chans.

– Jag är väldigt glad men jag är en person som vill få saker gjort och tar mitt jobb seriöst. Det är sant att jag kommer att jobba med unga killar men mitt jobb är att få dem att växa och självklart blir jag glad över fansens support. Mina grabbar får inte visa ytlighet, att få spela fotboll är ett privilegium. Vi måste även få in Milans DNA i våra unga spelare, de måste förstå vad som menas med att ha på sig Milan-tröjan.

– Montella? Jag gillar honom väldigt mycket som tränare. Jag kan lära mig mycket av honom och det är ära att få jobba med honom. Jag har under åren jobbat otroligt mycket med den defensiva delen, men jag måste förbättra mig i den offensiva.

– Den största anledningen till varför jag återvände? Jag såg en stor önskan hos Fassone och Mirabelli som verkligen lyckades övertala mig om detta projekt. Jag hade flera erbjudanden, men jag valde att återvända till detta nya Milan som verkligen ville ha mig. Det här är inte ett steg bakåt, de vet vem jag är och hur jag tänker. Dessa två kommande åren kommer att vara nyttiga för mig.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen