Berlusconis känslosamma avskedsbrev: “Jag lämnar med smärta och många känslor”

Silvio Berlusconis tid i Milan är över. Efter mer än 30 år som klubbens president har italienaren gjort sitt för de rödsvarta. På Milans hemsida publicerar man nu ett känslosamt avskedsbrev från 80-åringen, där han vinkar adjö till klubben i hans hjärta.

“Idag, efter mer än 30 år, lämnar jag rollen som president för AC Milan. Jag gör det med smärta och många känslor, men med vetskapen om att i den moderna fotbollen behövs det investeringar för att vara med i toppen av Europa, något en enskild familj inte längre har möjligheten till.

Jag kommer aldrig glömma känslorna som Milan har gett oss alla, och jag kommer aldrig glömma alla människor som har gjort det möjligt för mig att vara president för denna klubb som vunnit så mycket.

Först vill jag självklart tacka alla stora tränare och spelare för bedrifter som för alltid kommer leva kvar i fotbollshistorien. Att nämna dem en och en vore omöjligt, så jag ger en stor gemensam kram till samtliga. En kram vill jag även ge till alla som, i direktörsroller, tekniska, administrativa och mediala roller, har gjort Milan till inte bara ett lag, utan även en modell för klubbar i världsfotbollen. Bland dessa människor är den förste att nämnas Adriano Galliani, som varit motorn i vårt Milan.

Men framför allt vill jag från botten av mitt hjärta tacka alla supportrar. Utan er hade vårt vinnande Milan aldrig existerat. Med er vann vi allt vi kunde vinna. I mina ögon och mitt hjärta finns de tusentals handlingar av kärlek från våra supportrar, som har varit enastående och rörande.

Jag vill säga det att om jag lämnar alla operativa och representativa roller, kommer jag fortfarande förbli en Milan-supporter, det lag min far lärde mig älska som barn, den dröm vi uppnådde tillsammans.

Till de nya ägarna skickar jag hjärtliga lyckönskningar, och jag hoppas de kan uppnå sportsliga mål på ett ännu mer spektakulärt sätt än det vi gjorde.

Till de som blir kvar, från spelare, tränare, anställda och supportrar. Jag önskar dem stor framgång och hoppas att de kan uppnå alla personliga och sportsliga drömmar.

Ännu en gång, tack till er alla. Silvio Berlusconi.”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen