Montella: “De närmaste månaderna kommer avgöra min framtid”

Efter förra helgens förlust mot Juventus, har Milan laddat om och förberett sig inför morgondagens möte med Genoa. Montella deltog idag som vanligt på presskonferensen inför hemmamatchen och talade bland annat om tabelläget, Genoa, skadeläget samt förra omgångens möte med Juventus. 

Tabellen?
– Vi har två mycket viktiga matcher framöver mot Inter och Atalanta. Dessa matcher kommer att bli svåra, men just nu ligger allt fokus på Genoa, som också är en svår motståndare. I slutet av säsongen kan vi titta på vad vi har åstadkommit. Ligan har mer kvalitet denna säsong, jämfört med förra året. Jag vet inte hur många poäng som krävs för att nå Europa, troligtvis 70. Ju fler lag som är inblandade i striden, desto bättre. Vi måste endast lägga fokus på oss själva. Våra motståndare satsar hårt, men jag är säker på att om vi spelar så bra vi kan, så kommer vi att nå vårt mål.

Genoa?
– Jag har läst om att det har varit spänningar i deras trupp på sistone, men jag vet inte så mycket mer och vill inte bli inblandad. Det kommer inte att bli en enkel match och vi måste spela smart. Genoa kommer stänga öppna ytor och vi måste därför vara tålmodiga. Vi måste hålla nerven i matchen, vara lugna och hitta rätt tidpunkt att avgöra matchen. De har inget att förlora och kommer att spela för att vinna. Vi måste lägga fokus på vår prestation.

Fasta situationer?
– Sosa, Suso och Mati Fernandez är alla bra på fasta situationer. Vi måste utnyttja detta mer, då fasta situationer också är en viktig del av spelet och detta kan bli en vinnande faktor imorgon.

Frånvarande spelare?
– Jag är säker på att vi kommer att ha ett konkurrenskraftigt lag imorgon. Vi saknar några nyckelspelare, men jag vet att jag kan lita på resten av truppen. Jag försöker alltid låta så många som möjligt spela, det är jag stolt över.

Fansen?
– Fansen ger oss ett stort stöd eftersom de vet att vi är en bra grupp samt att de uppskattar vad vi gör på planen. Jag är glad över att få vara här och representera klubbens rödsvarta färger. Jag vill stanna i klubben, men de närmaste månaderna kommer avgöra min framtid här.

Truppen?
– Lapadula är en krigare som aldrig ger upp. Han kan dock jobba lite på att bli mer klinisk i straffområdet. Jag gillar hans hängivenhet. Abate? Han mår mycket bättre, vi saknar honom och han är snart tillbaka. Ocampos? Han har tidigare spelat mycket som yttermittfältare, men även som anfallare. Han är en viktig spelare för oss. Kucka? Jag behöver ofta en spelare som honom, men alla spelare har sämre perioder ibland. Locatelli? Jag lät honom sitta på bänken i två matcher, men när vi mötte Juve hade han feber. Nu är han tillbaka och 100% redo även psykologiskt.

Juventus?
– Matchen mot Juventus är historia, vi är nu endast fokuserade på morgondagens match och nästa vecka är det landslagsuppehåll. Jag såg mycket av AC Milans personlighet och själ i matchen mot Juve, men jag är besviken över resultatet. Vi ska inte skylla ifrån oss på någon, utan endast lägga fokus på kommande matcher samt att nå Europa.

Försäljningen?
– Vi talar om stora summor. Jag tror att fördröjningarna är en normal process. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer.

Derbyt?
– Speltiden (12:30, 15 april) är en möjlighet att öka intresset för matchen utomlands. Alla i Asien kommer att se oss spela och detta kan gynna oss mycket, finansiellt talat.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen