Barcelona utnyttjar återköpsklausul?

Gerard Deulofeu har inte gjort många besvikna den senaste tiden och efter sin återkomst i landslaget, funderar nu spanjorens moderklubb Barcelona på att utnyttja den återköpsklausul som skrevs in i kontrakten när han lämnade för Everton. 

Deulofeu har imponerat stort sedan han kom till Milan och det har inte gått obemärkt förbi. Den senaste månaden har han gjort ett mål och tre assist på fem matcher i Milan samt landslaget. 23-åringen är just nu på lån i Milan från Everton och enligt Mundo Deportivo vill den italienska klubben värva spanjoren permanent och den ska även ha tagit kontakt med den engelska klubben. För att detta skall kunna göras, måste Milan dock se upp med Barcelona som har en återköpsklausul på Deulofeu. För 12 miljoner euro har Barça företräde vid en övergång, vilket betyder att Milan inte kan värva spelare oavsett om de erbjuder mer pengar. Mundo Deportivo påstår också att Barcelona planerar att utnyttja detta och antingen värva honom som reserv till exempelvis Messi, eller köpa honom för att sedan sälja honom vidare till ett högre pris.

Deulofeu själv sa i en intervju med Sky Sport efter matchen mot Frankrike att han inte vill tänka på sin framtid just nu. Yttermittfältaren låg bakom båda målen i 2-0 segern mot sitt grannland (fixade en straff och gjorde sedan 2-0 målet själv). Att han åter fick chansen att representera sitt land tackar han Montella för.

– Utan Milan skulle jag inte ha fått chansen i landslaget. Montella har gett mig mitt självförtroende tillbaka och vi måste fortsätta spela som vi har gjort för att nå Europa. Min framtid? Vi får se, jag vill tänka så långt.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen