Redaktionens spelarbetyg: Lazio – Milan

Startelva

Donnarumma: 4 – Behöll Milan i matchen genom fenomenala räddningar under hela kvällen. Redaktionens MOTM.

Abate: 2.5 – Lite för slapp i försvaret ibland men gör det annars bra under matchens gång. Lyckas även tunnla och spela sig fri under slutskedet av matchen.

Zapata: 1.5 – Klantar sig vid baklängesmålet och förlorar två dueller under samma anfall. Kan bättre.

Gomez: 2 – Sliter och blockerar det mesta som motståndarna har att komma med. Förlorar dock ibland i sin markering.

Vangioni: 2.5 – Fortsätter att imponera på sin flank och har gjort det bra nu när han får chansen. Aggressiv i försvaret och tacklar oftast rätt.

Poli: 2 – Kanske inte den läckraste fotbollsspelaren att kolla på men italienaren springer. Försöker med mycket både i försvaret och i anfallet.

Locatelli: 1.5 – Milansonen har inte imponerat på sistone. På tok för klumpig och har förlorat självförtroendet i sin förmåga att hitta de avgörande passningarna.

Pasalic: 2 – Kämpar som vanligt men får egentligen inte speciellt mycket uträttat i sitt spel. Är kroaten något att ha inför den kommande säsongen?

Suso: 2.5 – Som en Fenix ur askan stiger spanjoren fram när det verkligen behövdes. Såg livlös och ointresserad ut på sin flank men står för ett läckert mål och ett skapar ett par chanser under slutskedet av matchen.

Deulofeu: 2 – Hade det tufft på sin nya position men löpte i djupled konstant. Spelar dock bättre ute på vänsterkanten.

Ocampos: 1.5 – Argentinaren stod för en svag insats i kvällens match. Valde dessutom att försöka sig på skott när han enkelt kunde frispela kollegan Deulofeu tidigt in i matchen.

Avbytare

Sosa: 2.5 – Drar på tok för många skott utan att få något uträttat men ändrar på matchbilden när han får dirigera på mittfältet.

Lapadula: Spelade för lite för att bedömas.

Mati: Spelade för lite för att bedömas.

Tränare

Montella: 3 – Italienaren lyckas byta in Sosa tidigt in i matchen vilket resultera i kreativitet men borde kanske ha slängt in Bacca som sista byte. Lyckas för övrigt få med sig en pinne mot ett starkt Lazio trots att spelare som Bonaventura, Kucka, Romagnoli, Paletta och De Sciglio inte fanns tillgängliga.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen