Montella:”Med Bonaventura behöver vi ingen annan på mittfältet”

Vincenzo Montella träffade idag pressen inför Milans kvartsfinal-möte i Coppa Italia mot Juventus. Tränaren pratade förutom om den stundande matchen om Deulofeu, Niang och avsaknaden av mål.

Deulofeu
– Han är här för att spela. Vi ser alla fram emot att få ta del av hans kvalitéer. Jag har följt honom under en längre tid och jag tror mycket på honom. Han är inte värvad som ett alternativ till Suso, de är två olika spelare. Han kan spela till vänster. Han kommer kanske var med i truppen till morgondagens match.

Matchen mot Napoli
– Vi mötte ett fantastiskt lag, men vi spelade riktigt bra. Siffrorna talar för sig själv; vi dominerade matchen. Vi är besvikna på resultatet men matchen har ökat truppens självförtroende. Laget måste tro på att arbetet vi lägger kommer ge resultat. Jag vet att jag är tränare för AC Milan och jag vet att vi måste vinna, men jag har en känsla att vi närmar oss topplagen. Vi måste tro på oss själva.

Juventus
– Det är en riktigt tuff match mot ett lag som nästan är omöjliga att slå. Vi måste göra vårt bästa i en turnering som klubbledningen, spelarna och jag tycker är väldigt viktig. Juventus har många lösningar och de har lätt för att ändra matchplan med olika spelare. Jag hoppas att de är arga, ilska grumlar sinnet. Det är en spännande match att spela och ett viktigt test för oss.

Juventus Stadium
– Juve har vunnit 27 raka matcher på Juventus Stadium, det säger väl allt. Att lottas mot Juventus var en nitlott, men det gör att matchen blir mycket mer rafflande.

Oförmågan att göra mål
– En tränare måste jobba hårt för att få sina anfallare att göra mål. Vi måste verkligen vara mer beslutsamma när chanserna ges. Vi måste förbättra den aspekten.

Niang
– Niang kan komma att lämna klubben. Han diskuterar detta med klubbledningen. Det är därför jag inte tror att han kommer vara med i truppen som reser till Turin. Om han stannar kommer jag behandla honom som vilken spelar som helst. Han har haft sina toppar och dalar under karriären, samma sak har hänt i år.

Mål
– Det beror mycket på de kommande matcherna. Vårt mål är att kvalificera oss för Europa League. Det kommer vara svårare att nå Champions League.

Mittfältet
– Kucka har utvecklats mycket. Pasalic blir bättre och bättre för varje match som går, detsamma gäller Bertolacci. Med Bonaventura behöver vi ingen annan på mittfältet.

Sämre resultat
– De senaste matchernas resultat har inte varit särskilt bra, men om vi lyckas besegra Udinese kommer vi ha ett poäng mer än vad vi hade första halvan av säsongen. Söndagens match kan bli en vändpunkt för oss.

Förbättringar
– Jag tycker det finns mycket utrymme för förbättring. Vi har gjort några kostsamma misstag.

Skador
– Suso kommer kunna spela. De Sciglio har ännu inte återvänt till träning, därför tror jag inte att han kommer vara med i morgondagens match.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen