Montella: “Han behöver inte bevisa något för någon”

Imorgon spelar Milan första matchen av två med fyra dagars mellanrum mot Torino. Den första av dem är åttondelsfinalen i Coppa Italia och som vanligt satt Montella på podiet vid presskonferensen inför matchen.

Matchen?
– Vi vill göra så gott vi kan för vi måste komma ihåg att förra årets final i turneringen, gav oss chansen att spela och sedan vinna Supercupen. Matchen imorgon är som en final och varje misstag kan kosta oss segern. Torino har väldigt bra spelare, framförallt i offensiven och de har också en bra tränare. Vi kommer inte att underskatta motståndet. Att vi möter dem två gånger på så här kort tid betyder att det inte finns några ursäkter att tala om efter måndagens match.

Startelvan?
– Idag kommer jag att få en klarare syn på situationen, eftersom att vi har ett par frågetecken. Antonelli tränade inte idag på grund av muskeltrötthet. Jag kommer också ta ett beslut angående Abate idag. De goda nyheterna är att Kucka är tillbaka och redo för spel. Vi har visat att vi kan rotera spelare under säsongen, men jag kommer inte att göra för många förändringar i startelvan. Jag kommer försöka att starta med bästa möjliga startelva.

Coppa Italia?
– Jag har aldrig vunnit Coppa Italia, varken som spelare eller tränare. Jag kom till final med Fiorentina, men vi förlorade.

Taktik?
– I söndags spelade vi med högre press och hade 29 skott mot mål, medan Cagliari knappt skapade någon chans alls. Jag tycker att vi spelade bra och matchen avgjordes efter att jag bytte in en extra anfallare. Vi kan alltid bestämma oss för att ändra matchplanen, men det är inte enkelt för vi har bara två anfallare i truppen eftersom Luiz Adriano kommer att lämna. Det finns många bra anfallare i Primaveran, så vi har alltid en reservplan.

Truppen?
– Allihop gör det bra, speciellt Abate. Killarna har studsat tillbaka från sin tidigare svacka och jag hoppas att jag kan övertyga dem att det finns rum för utveckling. Straffen som Donnarumma räddade mot Torino, var en vändpunkt för vår säsong. Laget har utvecklats mycket, men det har även våra motståndare. Lagen som möter oss ger alltid 110% och vi måste vara redo för detta. Konkurrensen mellan Bacca och Lapadula är bra. Baccas mål var väldigt viktigt och jag är glad för honom och Gianluca. Bertolacci? Han har spelat 3 matcher i 3 olika roller, han behöver inte bevisa något för någon. Han har spelat bra och kan spela på flera positioner, till exempel har han spelat som playmaker, defensiv mittfältare och även i en mer offensiv position.

Transfermarknaden?
– Galliani och jag talar med varandra varje dag. Mitt jobb är att påpeka vilka delar av truppen som måste förstärkas, men i januari är det inte så enkelt. Vi får se vad vi kan göra. Vi har signat Storari som vet vad som krävs för att få spela i Milan. Jag är säker på att hans erfarenhet kommer att bli viktig. Vi valde att låta Gabriel gå på lån för att han behöver speltid.

Sacchi?
– Jag uppskattar hans komplimanger och jag accepterar de som kritiserar mig.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen