Gullit: “Trots det kunde vi inte göra mål”

Milans före detta spelare Ruud Gullit befinner sig just nu i Italien för att promota sin nya bok “How to watch football”. I samband med detta ställde han också upp på en intervju med La Gazzetta dello Sport.

– Serie A? De visar inte italienska ligan i Holland. Det är konstigt att se arenorna så tomma. En gång tog jag med mig min son för att se Milan-Cesena och han sade: “vad är det här”, det var knappt några där. Problemet är att arenorna är så gamla, men internationellt sett kan man se att ligan fortfarande håller en hög nivå.

Gullit fick också en fråga om rasism påverkade honom på planen.

– I Neapel kallade de mig “negro”, men jag ansåg det inte som rasism, jag tror bara att de var rädda. Jag spelade så bra jag kunde och till slut applåderade de mig. Det var samma sak med fult spel. Om jag fick en hård tackling så reste jag mig direkt. Om man ligger kvar och gnäller, får motståndaren ett övertag psykologiskt och det ville jag inte.

Sedan fick 54-åringen även en fråga om en Champions League match mot Röda Stjärnan (1988).

– Donadoni fick en hård tackling och alla trodde att han var nära döden. I halvtid hörde vi speakern säga något i högtalaren när vi var i omklädningsrummet och efter det följde en kör av buande från Röda Stjärnans fans. När meddelandet översattes till italienska förstod vi: speakern hade berättat att Donadoni var okej och det buade fansen för. Detta gjorde oss arga och var en stor faktor till varför vi vann. Senare kom deras direktör in i vår buss och bad om ursäkt och vi skickade ut honom direkt.

– Sacchi var före sin tid och en mästare i att organisera ett fotbollslag. Hemligheten var många repetitioner av övningar på träningarna. Vi spelade ofta 11 mot 6, med två mittfältare och fyra försvarare och vi lyckades aldrig göra mål. Sacchi skulle sedan ta bort de två mittfältarna, men trots det kunde vi fortfarande inte göra mål. Försvaret var så väl organiserat att det enda du kunde göra var att skjuta från distans.

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen