Zambrotta: “Jag kan inte välja vem jag hejar på”

I en intervju med La Gazzetta dello Sport talade Milan och Juventus före detta försvarare Gianluca Zambrotta om dagens Supercup-final i Qatar. Dock har han lite svårt att välja vilket lag han hejar på ikväll. 

Zambrotta spenderade sju år i Juventus innan han lämnade Turin för Barcelona. När han sedan återvände till Italien, valde han istället att bosätta sig i Milano, där han sedan representerade Milan i fyra år.

– Jag blev en bra spelare i Juventus, men i Milan avslutade jag min proffskarriär. Jag har två bra familjer som har gett mig många starka minnen och för mig är det svårt att välja någon utav dem. Jag hoppas å andra sidan att det blir en bra och öppen match som kan avgöras utav bägge lagen.

– Nyckelspelare? Buffon och Higuain för Juventus och Donnarumma samt Bonaventura för Milan. Även Suso kan skapa stora problem för Juve. Montella gör ett mycket bra jobb och är en stor faktor bakom deras framgångar, men det är inget enkelt jobb. Allegri? Jag är glad över vad han har åstadkommit, hans juve har utvecklats mycket.

– Det var lätt att se hur Bianconeri rustade upp sig för en återkomst (efter calciopoli skandalen 2006). Det var dock svårt att förutspå att Milan skulle möta alla dessa problem.

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer