Redaktionens spelarbetyg: Milan – Crotone

Milan stod för en riktigt svag insats hemma mot Crotone, men lyckades ändå plocka tre poäng efter ett sent avgörande av Lapadula. Ännu en gång avgör han mot ett bottenlag (minns ni klacken mot Palermo?). Läs redaktionens spelarbetyg nedan.

Startelva

Donnarumma: 3 – Kan knappast göra någonting åt baklängesmålet. Står annars för en stabil insats. 17-åringen ingriper fint i slutminuterna där han plockar ner ett farligt inlägg.

Abate: 2,5 – Kaptenen kämpar hårt i vanlig ordning. Godkänd prestation.

Paletta: 3 – Den Argentina-födde mittbacken var tillbaka i startelvan och hade bra koll på Crotone-anfallarna.

Romagnoli: 3 – Bra insats även av Palettas yngre mittbackskollega. Försöker hjälpa till mittfältarna i speluppbyggnadsfasen.

De Scilgio: 1,5 – Varför fortsätter Montella envisas med att starta De Sciglio? Den högerfotade vänsterbacken står för ännu en svag insats. Spelar alldeles för högt upp i banan där han för övrigt ytterst sällan får utdelning poängmässigt.

Pasalic: 3 – Montellas förtroende för Pasalic ökar. Kvitteringen var Pasalic första mål i Milan-tröjan, står annars för en ganska anonym insats. Lär troligtvis även få starta i matchen mot Roma.

Locatelli: 2,5 – Det märks att Locatelli är ung. Match efter match blandar han och ger. Idag gjorde han ett par viktiga tacklingar, men var samtidigt alldeles för ojämn. Överskattar sin teknik i slutminuterna som kostar Kucka avstängning mot Roma.

Sosa: 1 – Vad hände med ”Besiktas-stjärnan”? 31-åringen var fantastisk i Turkiet förra säsongen, men har inte levt upp till förväntningarna i Milan. Slår bort oerhört många hörnor och inlägg. Ingen bra prestation idag.

Suso: 3 – Vi är vana vid att Suso storspelar, idag lyckades han inte lika väl. Spanjoren försöker skapa målchanser, men får ingen utdelning till skillnad från i föregående matcher.

Lapadula: 3,5 – Lapagol! Anfallaren ger inte upp, utan fortsätter kämpa för de rödsvarta färgerna. Avgör matchen med ett fint avslut i slutminuterna. Någon kommenterade att han påminner om Inzaghi. Det gör han absolut! Uppe i 4 ligamål nu.

Niang: 1 Katastrofal! Behöver man tillägga något? Kan väl sägas att det är en oerhörd kontrast i jämförelse med hur Bonaventura rör sig med bollen.

Avbytare

Luiz Adriano: 2 – Springer och förlorar dueller. Känns lite för glad varje gång han är på plan. Vi kräver mer gnista av brassen!

Honda: – Spelade för lite för att bedömas.

Kucka: – Spelade för lite för att bedömas. Får ett gult kort i slutminuterna som innebär att han missar den viktiga Roma-matchen.

Tränare:

Montella: 2 – Har inte många alternativ i och med skadelistan. Att han ger De Sciglio får fortsatt förtroende trots att Antonelli är tillbaka är ett mysterium med tanke på hur uselt MDS presterat. Byter ut Sosa och Niang för sent i matchen, men lite förståelse ska man ha givet vilka alternativ som satt på bänken.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen