Redaktionens spelarbetyg: Juventus – Milan

Startelva

Donnarumma: 4.5 – Stabil under hela matchen och står för ett par viktiga räddningar. Vinner straffdramat åt sitt Milan när 17-åringen räddar straff från Dybala.

Abate: 3 – Oerhört stabil på sin flank och samarbetar bra med Suso. Anfaller och försvarar bra il capitano.

Paletta: 4 – Dominerar i försvaret och lyckas stå emot nästan allt Juventus hade att komma med. Viktig kugge för sitt Milan.

Romagnoli: 3.5 – Stor i försvaret och har etablerat sig som en av ligans främsta. Nickade dessutom bollen i ribban för de rödsvarta.

De Sciglio: 3 – Försvarar väl och behåller lugnet i sitt spel. De Sciglio växer i sin roll och kan göra det svårt för Antonelli att ta plats i startelvan.

Kucka: 2.5 – Inte lika dominant som han kan vara men lyckas stå för ett par viktiga brytningar på mittfältet. Kämpar konstant.

Locatelli: 2.5 – Sliter i det tysta men slarvar ibland på mittfältet. Tårarna efter matchen berättar en hel del om spelaren.

Bertolacci: 3 – Milans främsta mittfältare ikväll och gör sin bästa match på länge. Kan Bertolacci växa under Montella?

Suso: 4.5 – Gick först till höger sen gick han till vänster sen gick Evra för att köpa korv. Suso briljerade på nytt och som han gjorde det. Spanjoren bar anfallsspelet på sina axlar och gjorde det med stil. Hotade konstant och kröns till kvällens MOTM.

Bacca: 2 – Inte lika klinisk som han kan vara och bör ha avgjort matchen tidigare. Måste höja sig om han ska vara kvar i Milan.

Bonaventura: 4 – Samtidigt som Suso briljera på ena flanken, var italienaren tillbaka på sin gamla kant och som han gjorde det. Dribblade, kämpade och stod för en mycket fin insats ikväll.

Avbytare:

Pasalic: 2.5 – Försökte med mycket och sprang konstant. Slår även den femte straffen som säkrade titeln för Milan.

Antonelli: Spelade för lite för att bedömas.

Lapadula: Spelade för lite för att bedömas.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen