OFFICIELLT: Resultat av möte mellan Fininvest och Sino-Europe Sports

Igår kväll skedde det första planerade mötet mellan Fininvest och Sino-Europe Sports angående försäljningen av AC Milan. Under det första mötet presenterades bland annat alla investerares identiteter och diskussioner om en fördröjning förekom också. 

Mötet under fredagen skall enligt Sino-Europe Sports pressmeddelande varit konstruktivt och positivt.

Utdrag ur pressmeddelandet:

“Målet med mötet var att göra en genomgång av försäljningen av AC Milan. Vi behövde diskutera lösningar för att få tillstånd från Kina till att genomföra affären. Fininvest och Sino-Europe Sports har nu ett till möte planerat under nästa vecka för att diskutera saken djupare.”

Ett viktigt ämne under mötet var det tillstånd som måste erfordras från Kina för att fullborda affären. Om kineserna ej skulle få detta innan den 6 december, kommer de att få betala in ytterligare 100 miljoner euro till Fininvest i förväg. Detta innebär också att försäljningen skjuts upp (troligtvis) till januari, med en gräns i slutet av februari.

Sino-Europe Sports som representerades av Marco Fassone under mötet, skall även ha avslöjat konsortiumets alla identiteter. Han skall också ha övertygat Berlusconi om konsortiets ekonomiska styrka och det mesta tyder på att affären till slut kommer att genomföras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen