Montella: “Lapadula förtjänar platsen, med eller utan Bacca”

Vincenzo Montella var glad över den kämpaseger som hans Milan hade gjort i dagens match mot Crotone. Han passade också på att hylla Lapadula för det slit som anfallaren lagt ner.

Milan hamnade i underläge mot Crotone, men efter en utjämning av Mario Pasalic, lyckades Milan komma från matchen med tre poäng efter att Gianluca Lapadula avgjorde matchen med ett sent 2-1 mål. Det här är vad Milantränaren hade att säga till Sky Sports Italia efter matchen:

-Det var en svår match, som vi hade förutspått, Crotone vet hur man offrar sig för laget.

-Jag tyckte faktiskt om första halvlek mer än den andra. Vi blev långsamt mer och mer irriterade, men vi skapade fortfarande många chanser och jag tycker i slutändan att vi var värda segern.

-Jag hyllar Crotone, men framförallt Milan, för att det var en kämpaseger. I Serie A är det en stor risk att förlora sådana matcher. Jag var rädd att vi skulle underskatta Crotone, det gjorde vi inte och det är viktigt för en tränare. Vi måste sikta högre, men vi måste fortfarande ta vårat motstånd på allvar.

Lapadula gjorde sin första start på San Siro. Genom att göra mål förstärkte han sina aktier till att få fortsatt förtroende, även när Carlos Bacca kommer tillbaka från sin skada.

-Lapadula lever just nu i en saga. Den senaste månaden har hans framtid och status förändrats, han har förtjänat allt genom hårt arbete. Jag hoppas att hans beslutsamhet och vilja aldrig lämnar honom. För två månader sedan hade Lapadula inte gjort debut i Serie A. Nu bevisar han att han förtjänar startplatsen, med eller utan Bacca.

Milan behåller sin plats i tabellen och är fortsatt fyra poäng bakom serieledarna Juventus.

-Jag kollar inte på tabellen, vi vill bara vara ett lag som utvecklas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen