Montella: “Jag vill inte riskera Bonaventura eller Bacca”

Inför matchen mot Roma i Rom satt Milans tränare Vincenzo Montella och svarade på frågor under presskonferensen. De flesta handlade om matchen, men italienaren fick också frågor om hur han tänker kring skadeläget samt försäljningen av klubben till kineserna.

Roma?
– Det har varit en lång vecka som avlutas med morgondagens viktiga match. Det kommer inte att vara enkelt eftersom de är ett starkt lag som har gjort det bra på sistone. Roma har en mycket bra tränare och de kommer att fajtas om titeln. Det är väldigt tillfredsställande att få spela denna match som delad tvåa i tabellen och jag vill att laget ska spela med glädje. Roma har en plan för alla faser av spelet och har ett starkt mittfält med spelare som De Rossi, Strootman och Nainggolan. Jag tror att duellerna där kommer att göra skillnaden.

Spalletti?
– Det finns flera spelare som jag skulle vilja ha från Roma, men fick jag välja en så väljer jag deras tränare Spalletti. Jag har lärt mig mycket från honom, han är en väldigt duktig tränare.

Dzeko?
– Han är en anfallare av högsta klass. Jag tror att Spalletti har lyckats utnyttja alla hans kvalitéer.

Strootmans avstängning? (hans avstängning efter matchen mot Lazio blev upphävd)
– Det finns folk vars uppgift är att bedöma sådana saker, de har kommit till en slutsats och jag accepterar det utan några som helst problem.

Skador?
– Tyvärr så finns varken Bonaventura eller Bacca med i truppen. De har återhämtat sig från sina skador, men eftersom att vi har ett tajt schema härnäst så vill jag inte riskera något. Bertolacci är redo att spela och har tränar med laget i några veckor nu. Mati? Han har återhämtat sig och kan troligtvis spela, samma sak gäller för Poli. Poli ger alltid 101% och är en viktig spelare. Skadade spelare är inte någon ursäkt ifall att vi skulle förlora, vårt mål är att vinna matchen.

Spelarna?
– Honda är professionell, som jag alltid säger. Han är en balanserad person och han spelade bra de minuter han fick mot Crotone. Han har inte spelat så mycket på grund av Susos form, men jag har alltid sett honom som ett alternativ till startelvan. Antonelli? Han var borta länge, vi måste ge honom tid. Luca spelar i en roll som kräver mycket energi, därför måste han vara 100%. Jag vill att så många som möjligt får speltid, du kan inte nå några mål om du alltid spelar med samma elva.

Klubben?
– Det är ganska enkelt att inte bli distraherad av alla rykten, vi måste tacka vår ledning för det. Ingen vet vad som händer, vi får helt enkelt vänta och se.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen