MilanSveriges julkalender – Lucka 24: Derbykrossen

24 december, och därmed är vi även framme vid den sista luckan i MilanSveriges julkalender. Här gömmer sig 3-0-vinsten mot Inter i förra säsongens Derby della Madonnina.

Med delar av MilanSverige-redaktionen på plats slog Milan på stora trumman och besegrade Inter med hela 3-0 i Milano-derbyt den 31 januari. Alex gav Milan ledningen i den 35:e matchminuten, en ledning många trodde man skulle gå miste om när samme Alex rev ner Mauro Icardi i straffområdet och domare Damato pekade på straffpunkten. Icardi lade bollen till rätta, stegade upp och…prickade stolpen! 1-0 stod sig sedan till den 73:e matchminuten, då de rödsvarta på fyra minuter gjorde två snabba mål genom Bacca och Niang. Game, set and match, och Milan var kungar av Milano!