MilanSveriges Julkalender: Lucka 20 – Nocerinos avsked

Det börjar närma sig jul och som vanligt öppnar vi en ny lucka i MilanSveriges julkalender. Luckan idag handlar om Antonio Nocerino och hans emotionella avsked från Rossoneri.

Antonio Nocerino kom till Milan 2011 och hans första säsong i klubben blev en succé, han mäktade med att göra hela 10 mål i Serie A från sin mittfältsposition. För varje säsong  som gick, fick Nocerino mindre och mindre speltid och efter att ha blivit utlånad ett flertal gånger valde Nocerino, i februari i år, att bryta sitt kontrakt med Milan. Nocerino sade farväl med ett känslosamt inlägg på sitt instagramkonto, i inlägget förklarade Nocerino sin kärlek till klubben samt tackade tackade personer runt om klubben.

Inlägget kan ni läsa nedan:

”Kära Milan, med dig var det kärlek vid första ögonkastet. Jag kommer ihåg den dagen som om det vore idag. Med dig har jag haft underbara stunderna, fått fantastiska erfarenheter och träffat människor som alltid kommer finnas i mitt hjärta. Från personalen på Milanello till dem som arbetar på kontoret. Jag har haft äran att bära en unik tröja, som när jag hade den på mig kändes som en rustning. Jag kände mig oövervinnerlig. Jag trodde aldrig jag skulle få det här privilegiet i min fotbollskarriär. Jag tackar klubben, först och främst president Berlusconi och hans familj för chansen jag fick, Dr Galliani och all annan personal. Jag tackar Mr Allegri som ville ha mig till Milan och gav mig stort förtroende, vilket hjälpte mig växa som spelare och som man. Jag tackar Tassotti och alla mästare jag hade äran att träffa under mitt första år i Milan som hjälpte mig förstå vad klubben handlar om. Sen har vi supportrarna. Ett speciellt tack till er som alltid har respekterat, älskat och hyllat mig trots att jag inte är något fotbollsfenomen, och till och med gjort en sång vilket betyder mer än allt annat. Ni var fantastiska och ni kommer alltid finnas i mitt hjärta. Jag har lagt upp den här bilden eftersom den visar vad jag försökte åstadkomma i Milan-tröjan. Att göra mål på Barcelona inför min fars ögon betydde allt för mig. Stort tack till er alla, Noce.”

Skärmavbild 2016-02-17 kl. 11.59.17

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen