De Sciglio: “Jag förväntade mig inte att det skulle gå så här bra”

Inför matchen mot Roma på måndag blev Milans ytterback Mattia De Sciglio intervjuad av nyhetsbyrån Il Messaggero. Han talade bland annat om andraplatsen i ligan, Montellas betydelse och Lapadulas genombrott.

– För att vara ärlig, jag förväntade mig inte att det skulle gå så bra denna säsong, men vi vill göra bra ifrån oss för de senaste tre åren har inte slutat bra. Vi vet att vi måste ta det match för match, men med vinster bygger vi upp självförtroendet. Det är tidigt på säsongen och det är en lång väg kvar, så det är bäst att inte tänka på att vi redan nu kan gå en kamp om titeln med Juventus.

– Roma är ett bra lag med många spelare som individuellt kan förändra matchbilden. Vi måste spela likadant som mot de andra topplagen denna säsong – vara kompakta och hjälpa varandra under svåra stunder i matchen. Det är viktigt att utnyttja varje möjlighet vi får. De spelar bra fotboll och attackerar med många spelare, vi måste därför vara koncentrerade under hela matchen. Salah är skadad, men det betyder inte att de inte är farliga.

– Dzeko? Han är en duktig anfallare som rör sig över stora delar av planen, är fysiskt stark samt duktig med fötterna. Med honom har Roma många alternativ i offensiven, speciellt nu när han fått tillbaka sitt självförtroende.

– Lapadula? Gianluca ger allt på planen med hela sitt hjärta och själ. Han jobbar hårt och är hungrig på framgång. Detta är vad som har tagit honom så här långt, han ger aldrig upp.

– Montella? Han har en annan filosofi än de andra tränarna vi haft. Han får oss att arbeta med bollen mycket under träningarna. Med bollen vid fötterna måste du tänka mycket mer än utan, så det hjälper oss att hela tiden hålla fokus.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen