Amelia: “Han är värdig en klubb som Milan”

Milans forne målvakt Marco Amelia talade mycket gott om Milans Gianluigi Donnarumma i en intervju med Milan TV. Enligt den nu klubblöse målvakten (lämnade Chelsea i somras) finns det inte någon annan målvakt i världen som liknar honom och vill inte att han jämförs med andra. 

– Gigio har sin egna identitet, det finns ingen målvakt i världen som liknar honom. Han skall inte jämföras med någon annan. Han måste fortsätta göra vad han gör och hjälpa laget. Det är normalt att även de bästa målvakterna gör misstag, men för det mesta har jag bara sett bra saker från honom.

– Han har en bra personlighet och det är inte lätt att spela på San Siro i Milans rödsvarta tröja. Gigio har bevisat att han är en vinnare, inte bara på fotboll utan också med sin attityd. Han är värdig en klubb som Milan.

Italienaren talade även om måndagsmatchen där två av hans före detta klubbar möts (Roma-Milan).

– Båda lagen är i bra form och kan bjuda upp till show. En vinst för något av lagen innebär att de befäster andraplatsen bakom Juventus. Jag tror att båda coacherna är försiktiga ur en taktisk synpunkt och de kommer inte ge bort något gratis. För mig är en vinst viktigare för Roma, men Milan är på delad andraplats och ett bra resultat på Olimpico skulle vara avgörande för säsongen.

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen