Abate: “Lapadula är som Gattuso”

Ignazio Abate har i en intervju med Corriere dello Sport, pratat om Milans framfart, matchen mot Roma och om Lapadula.

-Det går bra just nu och utmaningen är att behålla andraplatsen så länge som möjligt. Innan säsongen startade skulle ingen satsat en euro på oss, men jag sade att vi bara hade två eller tre lag framför oss. Folk kallade mig galen och sa att jag var för optimistisk.

-Vincenzo Montella trodde på oss från start, isolerade oss från allt omkring och tvingade oss att fokusera på spelet.

-Alla storklubbar som startar en vinnande era med en stark trupp får problem när det är dags att föryngra truppen. Vi har inte varit redo för uppgiften de senaste två tre åren. Nu är det bra stämning i omklädningsrummet de flesta är italienare, det är vår hemlighet. Vi började vinna genom ödmjukhet, hårt arbete och samarbete.

-M’baye Niang insåg att han var tvungen att förbättra sin attityd. Han lärde sig sin läxa, det är inte alla som gör det. Suso hade redan imponerat i Genoa och nu har han hittat sin plats här också.

En av de nya spelarna den här säsongen är Lapadula, som redan har gjort avtryck under säsongen.

-Lapadula är ett positivt exempel även för de mest erfarna spelarna, han har drivet och beslutsamheten att bevisa något. Han har samma krigaranda som Gattuso, han jobbar stenhårt för laget. Det var en riktigt smart värvning.

Abate pratade också om matchen mot Roma, där han beskrev romarna som ett ”anti-Juventus”.

-Roma är som ett anti-Juventus den är säsongen, eftersom de är så tekniskt begåvade. Det kommer bli en svår match, men vi är inne i en bra period och är i bra form.

-Vi vill tillbaka till Europa, vi får se hur det ser ut i vår.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen