Redaktionens spelarbetyg: Empoli – Milan

Milan lyckades kamma hem tre viktiga poäng borta mot Empoli. Här nedan kan ni hitta redaktionens spelarbetyg.

Startelva

Donnarumma: 2 – Står för ett misstag när Empoli nätar men för övrigt står 17-åringen för en relativt stabil insats.

Abate: 3 – Gör en bra match och står för en assist. Fortsätter att växa som kapen för sitt rödsvarta.

Romagnoli: 2.5 – Spelar bra i försvaret ikväll men vi kanske borde förvänta oss mer från italienaren.

Gomez: 2.5 – Gör det återigen bra från start och försvarar väl när Milan lyckas knipa 3 poäng. Kan bli en fin spelare för sitt Milan

De Scilgio: 2- Ska även han ha kritik för baklängesmålet men lyfter sig under matchens gång. Är det kanske dax att ersätta De Scilgio med Antonelli?

Fernandez: – Spelade för lite för att bedömas. 

Locatelli: 2 – Slarvar oerhört på mittfältet och står för en mindre bra match ikväll. En mer jämn form krävs från ynglingen.

Pasalic: 2.5 – Står för en svag insats under första halvleken men lyfter sig oerhört efter halvtidsvilan. Löper mycket och var nära på att göra mål för sitt Milan.

Suso: 4 – 90 minuter, ett mål, två assister och briljansen från spanjoren fortsätter med sina fyra mål på tre matcher. Går från klarhet till klarhet och gör det oerhört bra ikväll. Är det dax att vänja sig vid dessa prestationer från Suso?

Lapadula: 4.5 – Ersätter en skadad Bacca och som han gör det. Med en doppietta blir italienaren redaktionens MOTM. Kämpar, hotar och gör mål för sitt Milan.

Bonaventura: 4- Bonaventura var tillbaka på sin flank och gjorde det oerhört bra. Italienaren är Milans mest tekniska och underhållande spelare att titta på. Står bakom det tredje målet mot Empoli.

Avbytare

Kucka: 3.5 – Drar visserligen på sig en onödig varning men kämpar och vinner mycket på mittfältet. Spelar som den tank vi vet att han kan vara.

Niang: – Spelade för lite för att bedömas

Poli: – Spelade för lite för att bedömas

Tränare:

Montella: 4 – Vilar många spelare men lyckas knipa 3 poäng borta mot Empoli. Milan står visserligen för en dålig första halvlek men växer i den andra. Vågar starta Gomez efter sin fina insatts mot Inter men bör kanske peta De Sciglio och släppa fram Antonelli. Montella är Milans tränare för framtiden och för första gången på länge vågar jag lova att Montella sitter kvar inför den kommande säsongen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen