Montella: “Ingen avgörande match, men den är viktig för oss och fansen”

Inför sitt första Derby della Madonnina talade Vincenzo Montella om Inters nya tränare, favoritskapet inför derbyt och Romagnolis uppmärksammade skada på presskonferensen. 

Inför matchen?
– Vi är redo. Vi kan inte vänta till vi får spela, men vi måste hålla oss lugna och avslappnade. Vi möter ett lag med spelare i hög klass som kommer att göra allt för att vinna. Inters formkurva har gått upp och ned, men de har alltid spelat bra mot topplagen. För att bägge lagen skall utvecklas måste vi bli mer tävlingsinriktade. Båda lagen kan utvecklas och det är också viktigt för staden Milano. Jag hoppas att vi snart får se AC Milan vinna ligan och Inter komma tvåa.

Inters nya tränare?
 Pioli har inte hunnit arbeta så mycket med det taktiska, han har fått fokusera mer på det mentala. Om man tittar på individuella spelare så är de på Juventus nivå, vi får inte underskatta dem. Vi måste göra vårt allra bästa med hunger och en liten touch av rädsla, precis som i matchen mot Juventus.

Favorit att vinna?
Nej det känner jag inte att vi är, men samtidigt gör det inget om andra tycker att vi är det.

Avgörande match?
 Nej, matchen är inte avgörande, men den är väldigt viktig för oss och fansen. Hur känslan är? Jag är spänd. När jag var yngre var jag på ett derby, men nu när jag är tränare så är det något unikt. Matchen är fascinerande både på plan och utanför: det kommer att bli magiskt med ett utsålt San Siro.

Skador i laget?
– Sydamerikanerna ser ut att vara i bra form efter landslagsuppehållet, jag får veta mer om det idag. Sedan har vi ju Romagnoli. När en spelare är på plan så ligger fokus bara på matchen, detta hände mig också när jag var med landslaget i ung ålder. Tyvärr hände det för Romagnoli mot Tyskland också. Alessio har unika egenskaper: han har en bra personlighet och är en spelare med kvalitet. Jag kan nästan bekräfta att han inte spelar på grund av skadan, men vi kan lita på att andra spelare fyller luckan efter honom. Gomez behöver kontrollera sig själv mer, vilket krävs i italiensk fotboll. Han har inte spelat så mycket men utvecklas hela tiden. Zapata har tränat regelbundet de senaste veckorna nu. Fysiskt är han inte 100% redo, men hans erfarenhet väger upp för detta.

Bacca?
 Det talas mycket om honom, så är det och det är en del av spelet. Carlos har gjort mycket mål och vunnit mycket och har inget att bevisa. Han skall inte behöva oroa sig för att inte göra mål, utan bara göra sitt bästa. Det är inte dåligt att jag behöver välja mellan Lapadula och honom: Gianluca har en chans att slå sig in i startelvan.

Transfermarknaden?
 Det stämmer att jag träffade Jovetíc på en restaurang. Det var en ren slump att vi hamnade på samma restaurang bara några bord ifrån varandra. Han är en bra spelare som gjorde det bra med mig i Florens. Med det sagt spelar han för Inter och jag är Milans tränare. Det är fortfarande en bra bit till mercaton öppnar.

Kritik?
 Vi vet att vi kan förbättra oss och all kritik kan bara göra oss gott. Jag accepterar kritik, det motiverar mig.

Berlusconi?
 Jag vet inte om han kommer se matchen på San Siro, men skulle det ske så blir jag och alla andra glada.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen