Kaká: “Mitt främsta minne från derbyt är comebacken år 2004”

Kaká har varit med om en rad derbyn genom åren i Milans rödsvarta tröja. Inför dagens Derby della Madonnina blev han intervjuad av La Gazzetta dello Sport

– Jag har upplevt flera intensiva ögonblick genom åren. Jag minns fortfarande min debut i derbyt. Mitt främsta minne från derbyt mot Inter är comebacken då vi vann med 3-2 år 2004. Vi vann tack vare Seedorfs mål, men jag gjorde också ett fint mål i den matchen.

– Det kinesiska Milan? Jag är vanligtvis optimistisk och ser det goda i saker. Vi får och kan inte glömma Berlusconi och Gallianis Milan, men vi måste acceptera förändringen. Kina är en ekonomisk stormakt. Jag hoppas att det nya ägarskapet för tillbaka Milan dit de bör vara i Italien och Europa. Maldini känner Milan och Italien mycket bättre än mig. Som en Milanista vill jag se honom ha en roll i klubben. Men om han inte vill återvända så har han sina anledningar.

– Jag följer Serie A så ofta jag kan. Jag såg Milan-Juve och blev mycket glad när vi vann. Jag gillar Montella, han har nått tredjeplatsen och arbetar med unga spelare. Han gör det mycket bra med de spelare han befogar över.

– Donnarumma är min favorit i Milan, han är ett fenomen. Jag hade inte möjligheten att dela omklädningsrum med honom, men han verkar vara en trevlig kille. Mitt råd till Donnarumma? Han måste ta egna beslut och förstå att han är i en klubb som har skrivit historia. Det krävs mycket för att vinna och Donnarumma är redan i rätt klubb för att nå toppen.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen