Fernandez om debuten: “En dröm som blivit verklighet”

Mati Fernandez intervjuades av Milan TV, han pratade bland annat om sin debut, skadan och om det kommande derbyt.

Debuten?

– Jag är lycklig över att ha debuterat för Milan, det är en dröm som har blivit verklighet. Jag började med en seger och det gör mig ännu lyckligare

Fysiskt skick?

– Jag kan definitivt förbättra fysiken. Jag tränade inte på två månader, därför måste jag jobba hårt och träna hårdare.

Skadan?

– Jag har längtat efter att få träna med laget och spela matcher i två månader.  Mina första dagar på Milanello, skämtade tränare Montella om att jag hade skadat mig innan jag ens hade satt en fot på träningsanläggningen.

Laget?

– Jag känner att laget blir bättre för varje dag som går. Vi måste fortsätta i samma riktning för att förbättra oss och spela en underhållande fotboll.

Montella?

– Alla jobbar för att komma med i startelvan och för att hjälpa laget, men i slutändan är det tränarens beslut. Montella har alltid gjort det bra, han gör saker på sitt eget sätt, men fotbollen förändras och utvecklas, så gör även han.

Sydamerikanerna?

– Det är en ganska varierad grupp; en är från Paraguay, andra från Colombia, Chile och Brasilien, vi känner alla att vi är som en stor familj.

Landslaget?

-Landslaget är en dröm för oss alla. Jag är väldigt motiverad för att bli inkallad till landslaget igen. Jag hoppas verkligen att Chile kan vinna mot Colombia, det kommer bli en bra match.

Derbyt?

-Jag spelade ett derby i Chile. Derbyn är alltid fascinerande, vilket land du än är i. Jag vet hur mycket derbyt betyder, vi måste göra så mycket vi kan, träna hårt och komma till matchen i så bra skick som möjligt. Det är jätteviktigt att vinna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen