Balotelli: “Jag håller på Milan i derbyt”

Den före detta Milan-anfallaren Mario Balotelli, numera i franska Nice, har talat till Sky Sport Italia inför helgens stundande Milano-derby. “Super Mario” talade bland annat om det nya unga Milan under Montella, och avslöjade vilket av lagen han hejar på.

– Jag är där för att kolla på matchen, men om Milan vinner kommer jag vara ännu gladare! Jag hade några bra år i Inter och jag kommer inte bita den hand som matade mig, men alla vet att Milan alltid varit klubben i mitt hjärta. Jag gillar verkligen antalet unga spelare som är i Milan just nu. De spelar bra fotboll, har en bra tränare och ligger trea i tabellen.

– Vilka som kommer vara avgörande? Jag hoppas Gianluigi Donnarumma och Manuel Locatelli gör bra ifrån sig, precis som den som får starta mellan Carlos Bacca och Gianluca Lapadula. Jag skulle råda Donnarumma att stanna i Milan. Han har min agent, så jag är säker att han ger honom goda råd. För Inter tror jag Mauro Icardi blir viktig.

– Kinesiska investerare i Milan och Inter? Det bor många kineser i Milano! Det är konstigt att se ett Milano-derby med två kinesiska presidenter, men fotbollen ändras och vi hoppas de kan hämta starka spelare.

– Milan förlorar Galliani, den största personligheten i klubbens historia. Fotbollsmässigt sett är Berlusconi bra, men han är ingen gentleman. Han gjorde saker som inte var särskilt trevliga eller hjälpsamma, men jag talade inte om det på den tiden eftersom jag var en Milan-spelare och ville inte orsaka problem. Jag hade en speciell relation med Moratti, då han behandlade mig som sin son. Jag kommer alltid älska honom. Med Berlusconi var relationen mer kylig.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen