Redaktionens spelarbetyg: Milan – Juventus

Milan gjorde det omöjliga. Efter fyra år av nederlag lyckades Montellas mannar vinna kvällens match mot Juventus hemma på ett kokande San Siro. Här nedan kan ni se redaktionens spelarbetyg.

Startelva

Donnarumma: 4 – Milans kronjuvel lyckades ännu en gång briljera, denna gång mot Juventus. Räddningen under slutskedet är en drömräddning.

Abate: 4 – Stod inte för något intressant på motståndarnas halvlek men ikväll valde Abate för att briljera i försvaret. Stod för viktiga brytningar och gjorde det svårt för motståndarna.

Paletta: 4 – Det är nu officiellt. Paletta har inte endast en grym form utan Paletta är faktiskt en grym mittback. Lyckas hålla Higuain i fickan under hela kvällen.

Romagnoli: 3.5 – Fortsätter att vara viktig för sitt Milan och storspelar mot Juventus ikväll. Brytningar har blivit italienarens andranamn.

De Sciglio: 3 – Har börjat storspela igen för sitt Milan. Gav dock Dani Alves alldeles för mycket utrymme och tillät inläggen slås gång på gång.

Kucka: 3.5 – Fortsätter att vara den slitvarg han länge varit. Jobbar oerhört mycket i det offensiva och det defensiva. Tank.

Locatelli: 4 – Slår ibland felpassningar men lyckas även passa de bollar vi så länge behövt. Slår till med ett drömmål mot Juventus och går från klarhet till klarhet. Supertalangen blir redaktionens MOTM.

Bonaventura: 3.5 – Tar sig ur de svåra situationerna mycket bra och vinner frisparkar. Lyckats kräva tillbaka sin gamla form.

Suso: 3 – Gör inte sin bästa match men spanjoren står för passen till Locatelli innan drömmålet är ett faktum. Kan bättre.

Bacca: 3 – Deltar inte speciellt ofta i spelet (vilket är förståeligt) men slutar inte jobba i det offensiva. En sann ledare har Milan hittat i Bacca.

Niang: 3 – Hade det tufft mot Barzagli inledningsvis men lyckades trolla på sin flank trots de tuffa motståndarna. Bidrog även oerhört mycket i det defensiva.

Avbytare:

Poli: Spelade för lite för att bedömas

Gustavo Gomez: Spelade för lite för att bedömas

Lapadula: Spelade för lite för att bedömas

Tränare:

Vincenzo Montella: 4 – Efter vinsten mot Chievo förra veckan skrev jag att det “lilla flygplanet” har fått sitt Milan att sväva. Ikväll flyger vi högt bland molnen tack vare geniet Montella. Vågar ställa upp med samma elva som tidigare och ger spelarna ett lugn efter att man lyckats näta. Byter in en hungrig Poli efter målet och vågar ännu en gång starta med Locatelli mot ligaettan. Milan har äntligen hittat rätt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen