Montella: “Vi möter en stark motståndare” (PK)

Vincenzo Montella deltog idag på den sedvanliga presskonferensen inför söndagens möte med Sassuolo. Inför matchen har han bland annat några tvivel över startelvan och är osäker över om Luiz Adriano kommer att starta, trots att han testat honom på träningarna inför matchen. Italienaren är också säker på att Sassuolo kommer att vara starka trots lite vila efter sin Europa League-match i torsdags.

Sassuolo?
– Vi möter en stark motståndare. Vi skulle vara korkade om vi tog för givet att de skulle vara trötta efter deras Europa League-match i torsdags. De har spelat ihop laget under en längre tid och har ett automatiskt spel. De är också mycket bra på fasta situationer. Det kommer att bli en svår och viktig match, vi kommer göra allt för att vinna samt även för presidenten (Berlusconi fyllde nyss 80 år).

Laget?
– Vi behöver inte rotera, men jag har många alternativ att välja mellan. Jag testade Luiz Adriano tillsammans med startelvan under träningen igår, men vi får se hur vi startar matchen, jag har fortfarande några tvivel.

Di Francesco?
– Eusebio och jag brukar inte prata innan matcher. Jag högaktar honom, han är en vän och det är alltid kul att möta honom. Di Francescos Sassuolo spelar bollen vertikalt, men vi gillar båda att dominera matcherna.

Möjliga nyckelspelare i matchen?
– Båda klubbarna har många unga i laget. De finns några intressanta spelare, ni vet redan våra, men i Sassuolo finns Politano, Mazzitelli, Pellegrini, Ricci… flera stycken italienska spelare som har siktet på att spela i landslaget i framtiden.

Förbättring?
– Vi utvecklas i god takt. Spelarna är mer och mer entusiastiska och det kan bara vara positivt. Jag är nöjd med killarnas attityd under träningarna. De bästa lagen är de med en bra balans. Jag nöjd med lagets vilja att utveckla defensiven för att sedan nå en bra balans mellan anfall och försvar.

Första halvan av matchen?
– Det är sant att vi har problem i inledningen av matcherna; vi är för osäkra. Å andra sidan spelar vi alltid bättre i andra halvan av matchen och det betyder att vi fysiskt är i bra form.

Nya spelare?
– Jag tror att du måste analysera alla spelare olika. Vangioni och Lapadula anlände med några fysiska problem. Sosa behöver spela mer kontinuerligt och Gomez behöver fortfarande anpassa sig till italiensk fotboll.

Skador?
– Ni vet redan om Antonellis situation. De andra skadade spelarna återhämtar sig och undersöks kontinuerligt av vår medicinska personal.

Läget bland spelarna?
– Bonaventura behövde vila efter landslagsuppehållet, men vi kunde inte låta honom göra det. Nu är han dock okej och det är jag glad över. Donnarumma? Det är imponerande hur lugn han är. Han är väldigt viktig för AC Milan. Pasalic? Han kom hit med några fysiska problem, men är i bättre skick nu.

Montellas framtid i klubben?
– Jag har ett kontrakt på två år och jag vet att allting kan förändras på noll tid i denna bransch. Jag är dock entusiastisk och optimistisk över framtiden.

Vem vinner Serie A?
– Juventus är laget som alla måste vinna över, men vi ska inte glömma bort Napoli.

Källa: acmilan.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen