Montella: “Räkna med förändringar i startelvan”

Med förlusten mot Genoa senast i bakhuvudet var Vincenzo Montella fullt fokuserad på Milans nästa motståndare Pescara under eftermiddagens presskonferens.

Matchen mot Genoa?
– Vi har reagerat bra efter förlusten. En förlust kan göra oss gott, det ger oss mer erfarenheter och vilja att förbättras. Vi spelade en bra match och visade rätt attityd när vi hade en man mindre på plan. Vi fick kritik efter matchen, men det beror på resultatet och är en del av spelet. Några misstag gjorde vi, men jag vill vara tydlig med att killarna spelade bra med endast 10 man på plan.

Pescara?
 Vi måste fokusera på morgondagens match. Jag är endast koncentrerad på Pescara: de har spelat tillsammans under en längre tid nu och deras anfall kommer att skapa problem för oss. De har även ett bra mittfält och spelar bra fotboll tillsammans. Vi får inte underskatta dem. Vi måste göra vårt bästa för att få ut alla våra kvalitéer på planen, för vi har mer än vad dem har. Vi måste hela tiden vara fokuserade och tålmodiga samt spela aggressivt.

Startelvan?
 Jag kommer nog att göra en del förändringar imorgon.

Kommande matcher?
 I Italien finns det inga lätta matcher. Att säga att någon är sämre på papper går inte, kolla bara på Fiorentina som spelade oavgjort mot Crotone, det visar att alla matcher har sina svårigheter. Den senaste tiden har vi haft svårt mot lag från den undre halvan av tabellen. Vi får inte tänka på hur det varit förr, utan endast fokusera på nuet. Vi kommer med en förlust i bagaget och måste ta hem segern imorgon.

Försvaret?
 Jag hoppas att saknaden av Paletta inte kommer att bli ett problem. Gomez har utvecklats mycket och förstår nu hur vi ska röra oss i försvaret. Han spelade bra mot Genoa. Zapata? Han är frisk nu, men fortfarande inte redo för en tävlingsmatch. Han följer sitt schema och är på rätt väg.

Truppen?
 Laget går före individen. Att alltid spela med samma spelare kommer inte ge bra resultat, därför är det viktigt som tränare att göra förändringar så att vi kan utvecklas som ett lag. Vi har endast dessa spelare till förfogande och måste låta alla träna och få självförtroende så att de kan spela bra. Lapadula? Flera spelare gör det svårt för mig att ta ett beslut rörande startelvan. De som har bytts in sent i matchen exempelvis Gianluca, har alltid gett 120%. Bacca? En anfallare måste göra mål och han vet hur man gör det.

Rotering i laget?
 Mitt jobb är att låta så många som möjligt spela. Vi har valt att spela med endast en anfallare, vilket gör det svårt för alla att få speltid. Sosa har fått chanser och jag är säker på att han kommer fortsätta att utvecklas. Vangioni är skadad. Pasalic? Han utvecklas dag för dag, jag är nöjd med hans utveckling och han förtjänar att få speltid. Han är en mittfältare som kan öppna upp ytor, är stark och samtidigt snabb.

Vilket lag spelar bäst fotboll?
– Jag tycker att tabellen visar precis vad vi presterat på planen. Sassuolo spelar nog bättre än oss just nu.

Domarens beslutsfattande?
 AC Milan har alltid accepterat domarens beslut. Det är svårt för dem att avgöra på så kort tid.

Skador i truppen?
 Alla de skadade spelarna är fortfarande inte tillgängliga. Mati har nyss börjat träna med resten av laget, han är sugen på att spela, men han får vänta lite till. Zapata är också tillbaka och jag tror att han är redo efter landslagsuppehållet. Bertolacci? Han är tillbaka på Milanello och nästa vecka skall han genomgå ytterligare tester.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen