Montella: “Ibland kan förluster som denna göra dig gott”

Milan åkte igår kväll på en tung förlust mot Genoa. Efter matchen talade Vincenzo Montella till Milan TV, där han hade följande att säga.

– Genoa chockade oss i den första halvleken. De kom alltid en mot en, och ledningsmålet grundade sig i ett inkast där vi borde ha varit mer vaksamma. Den första halvleken var verkligen inte positiv för oss. I den andra halvleken spelade vi med ett högre tempo, och även med 10 man var laget nära att kvittera matchen. Men eftersom vi var en man mindre saknade vi energin för att stoppa deras kontringar och tillslut kunde de göra två mål till. Vi är inte glada över förlusten, men jag är nöjd med lagets kämparglöd.

– För att kunna spela som du vill måste du vara redo psykiskt. Först var vi inte det, men när vi fick en man utvisad så ändrades detta. Genoa gjorde det bra som spelade precis som de ville. Vi underskattade inte motståndarna. Jag gillade lagets reaktion och deras vilja att försöka kvittera matchen ända in i slutet. Vi spelade väldigt bra i den andra halvleken. Vi får inte lyssna på vad journalister och andra människor säger, utan bara koncentrera oss på oss själva och arbeta vidare.

– Locatelli spelade bra precis som sina lagkamrater. Jag valde Honda och Poli eftersom jag behövde snabba spelare på kanterna, där Genoa är väldigt starka. Inför nästa match ska jag prata med laget, precis som jag alltid gör. Dagens match (läs gårdagens) var bara en bula i vägen. Vi får inte låta den sänka vårt självförtroende, utan vi måsta fortsätta jobba på. Ibland kan förluster som denna göra dig gott.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen