Maldini tackar nej till Milan

I ett passionerat Facebook-inlägg förklarade Paolo Maldini sina orsaker till att tacka nej till en post i Milan – ” Jag skulle aldrig acceptera att endast bli använd som en symbol”.

Sino-Europe Sports, potentiellt Milans nya ägare vill ha en klubblegendar i organisationen, de erbjöd rollen till Maldini som nekade erbjudandet. Nu har han förklarat varför.

“Milan har alltid handlat om hjärta och passion för mig. Min historia, min fars historia och mina barn har bevisat detta. Ingen kan ta vårt band med Rossoneri ifrån oss.”

“Det här starka bandet tvingar mig att vara försiktig, precis och professionell när jag ska ta beslut om ett jobberbjudande.”

“Det hade förstås varit mycket enklare att ryckas med i det spännande erbjudandet  tacka ‘ja’, och dyka i med huvudet före i detta nya äventyr utan att ha konsekvenserna i åtanke men nej, jag kunde inte göra det.”

“Jag måste respektera de värderingar som jag burit med mig genom mitt liv. Jag måste respektera mina många fans, som genom åren har identifierat en passion, vilja och seriositet i mig. Jag måste respektera Milan och mig själv.”

“Jag skulle vilja klargöra vissa begrepp till Milan-fansen och till pressen, som rapporterade nyheter om att huvudproblemet var den ekonomiska aspekten, utan att tänka på att jag och min familj alltid har haft en känsla av tillhörighet till Milan.”

“Lön var alltid en konsekvens av avtalet, aldrig en orsak.”

“Dessa nyheter, bland mycket annat har framförts av ‘anonyma’ källor, över flera kanaler och personer som jag har känt i 30 år, med målet att diskreditera mig som person för att rättfärdiga misslyckandet med att komma fram till en överenskommelse.”

“Jag framförde inte några finansiella krav, jag upprepade på vårat första möte att definitionen av min roll skulle vara nyckeln till någon form av samarbete.”

“Jag påpekade att jag skulle ge allt till ett seriöst projekt, men jag skulle aldrig acceptera att endast användas som en symbol.”

“Jag bad aldrig om en ‘Gallianiroll’ det vill säga, vd med total makt. Jag är medveten om mina dygder, men jag vet om mina begränsningar ännu bättre. Mitt område av expertis skulle vara den sportsliga sidan.”

“Jag blev erbjuden rollen som teknisk direktör, före det skulle en sportchef [Massimo Mirabelli] anställas med förtroende av vd:n. Sen, enligt den organisationskarta som presenterades till mig, skulle jag diskutera varje projekt, köp eller försäljning med min sportchef.”

“Min specifika fråga handlade om vad skulle hända om vi blev oense,  [ vd Marco] Fassone svarade att han då skulle bestämma.”

“Jag sa till honom att jag inte trodde att det var en grund för ett vägvinnande samarbete. Jag har varit en del av lag som har gjort fotbollshistoria, jag vet att om man vill nå resultat måste det finnas en bra synergi mellan alla olika bolagsorgan och huvudinvesterare, och på det väldefinierade roller.”

“De senaste åren som Milan har haft gemensamma vd:ar borde ha lärt dem en läxa.”

“Naturligtvis skulle jag vara tvungen att ta på mig – i fansens, i pressens och i ledningens ögon- hela det sportsliga ansvaret, potentiellt utan att ha någon verkställande makt.”

“Jag bad aldrig om någon direktkontakt med ägarna, att förbise vd:n. Jag uttryckte bara en önskan om att höra från Mr David Han Li, vd för Sino-Europe Sport.”

“Jag ville bara få några minuter med honom, för att höra om vad de förväntade sig av mig och jag ville höra från honom om vilka mål vi skulle sätta upp och vilka investeringar de planerade att göra.”

“Jag tycker att det är en seriös begäran att varje yrkesman har rätt att tala med sin egen arbetsgivare.”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen