Bonaventura: “Montella för med sig glädje”

Giacomo Bonaventura talade i en intervju med La Gazzetta dello Sport om Montella, matchen mot Juventus med mera. Läs hela intervjun nedanför.

Nya positionen?

– Jag gillar min nya position, för jag får hålla i bollen mycket mera och vara med i att bygga upp spelet. Det kanske är ett mindre spännande jobb men jag gillar det.

– Vi kommer in i denna säsong med några sämre säsonger bakom oss.

Montella?

– Montella har fört med sig glädjen att spela med bollen. Han bryr sig om den mentala biten, men 80 procent av det viktiga jobbet har varit på planen. Jag trodde att det skulle bli mer kaos, men Montella har varit bra på stänga ut vissa saker. Jag trodde att han skulle komma in och ändra alltihopa men istället så ändrade han saker gradvis vilket har lett till en lugn atmosfär i laget. Han gjorde rätt, men jag trodde att han skulle vara tuffare. Han ger något extra, det bevisar han då vi med i princip samma lag som förra året presterat bättre denna säsong.

– Han har arrangerat saker på planen medans vi ändrat vår mentalitet.

Kan Milan utmana Juventus om Scudetton?

– Juventus är på en högre nivå, men gapet mellan dem och resten av lagen i Serie A har minskat. Det jag ångrar är att jag anlände till Milan när vi inte var i Europa, men detta är rätt år att återvända dit.

– Juventusmatchen är omöjlig? Inte alls. Vi kan vinna för vi har hemmaplan och de tvingar oss att ge 100 procent i matchen.

(Matchen mot Juventus på lördag förväntas bli slutsåld!)

Mauro Icardis självbiografi?

– Om jag skulle skriva en självbiografi så skulle den vara väldigt tråkig! Jag har inte många historier att berätta, jag ska vinna något först sen kan vi prata.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen