Agenten: ”Vangioni hade vunnit fansens förtroende”

Leonel Vangioni har spelat i Milan flera månader, men ännu inte fått göra debut i Serie A. Den 29-årige ytterbacken återhämtar sig för närvarande från en skada, men fick inte chansen när var frisk, trots skadebekymmer i truppen (Calabria fick Montellas förtroende). Vangionis pappa, tillika agent, har uttalat sig om sonens situation i Milan. Läs agentens exklusiva intervjun med calciomercato.com.

– Milan är en stad som han (Vangioni) tycker om. Hans trivs bra där med sin familj. Hans situation i gruppen är också mycket positiv. Det är många bra spelare med en bra sammanhållning.

– Hans återhämtning går bra. Jag tror att han kommer att återvända till truppen inom en vecka. Men det är klart att jag inte är nöjd. Jag tror att han ådragit sig skadan eftersom han är nervös. Liknande olyckor har bara drabbat honom tre gånger tidigare i karriären.

– Han kom inte till Milano för att det skulle se bra ut. I Italien kanske de inte känner till mycket om honom, men Vangioni har faktiskt över 300 framträdanden i den argentinska högstaligan. Jag är övertygad om att han hade vunnit fansens förtroende ifall han fick chansen att spela. Han är väldigt professionell. Han vet att Milan är en stor klubb och jobbar hårt, men vi är inte nöjda. Det är en märklig situation.

– Fyra lag utöver Milan visade intresse för Vangioni: Palermo, Torino, Roma och Sassuolo. En av sportcheferna reste till och med till Argentina för att prata med mig.

Agenten fick även frågan om Vangioni kan lämna i januari ifall situationen inte förändras.

– Det kan hända. Det är inte viktigt om det är Sevilla, PSG eller någon annan klubb. Leonel är en viktig spelare som kommer gå till den klubb som visar sitt förtroende. Givetvis har saker och ting förändrats i Milan eftersom en ny tränare, som inte är bekant med min son, anlänt. Vi slutförde övergången när Mihajlovic var tränare. Det var just han som ville ha Vangioni.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen