Abate: “Jag har alltid haft en tro på den här gruppen”

Milans vice-kapten Ignazio Abate har blivit intervjuad av Sky Sport Italia inför lördagens stormatch mot Juventus. Han pratade om tabelläget, atmosfären i gruppen och matchen mot juventus.

Tabelläget?

-Vi skulle inte ha blivit uträknade för två månader sedan, samtidigt ska vi inte räknas med i kampen om ”Scudetton” heller. Det måste finnas en balans på förväntningarna på oss.

-Vi får se vilken placering vi har runt jul, då vet vi om vi har haft en konsekvent utveckling. Det är tidigt på säsongen, vi tar en match i taget och försöker tå så många poäng som möjligt.

-Jag har alltid haft en tro på den här gruppen, vi har kvalitetspelare och en stark moral. Vi har alla möjligheter att göra bra ifrån oss. Just nu ligger vi på en andraplats och vi njuter av stunden.

Atmosfären?

-Vi är en bra trupp som har jobbat tillsammans. Tränaren (Montella) har rätt när han säger att vi måste tänka positivt och ha en sorglös attityd. Det skapar en härlig atmosfär.

-Ingen trodde på oss, men med ödmjukhet och hårt arbete förbättras vi steg för steg. Det finns flera unga spelare som ger oss en gnutta dårskap och sorglöshet vilket alltid är bra.

-När resultaten inte går ens väg är det lätt att gamla ”spöken” återvänder. Tränaren lyckades med att isolera oss från allt och alla. Vi är väldigt fokuserade på vårt jobb och resultaten kan alla beskåda, det finns dock mycket rum för förbättring.

Juventus?

-Vi kommer inte att vara nervösa för att vi har inga förväntningar på oss när vi möter ett utav de starkaste lagen i Europa. Att spela inför ett fullsatt San Siro kommer att vara underbart.

-Vi brukar inte vinna mot Juventus särskilt ofta, förlusten i Coppa Italia svider fortfarande för att vi var värda bättre. Vi ställs emot ett utav de starkaste lagen och då får vi se hur långt vi har kommit. Vi kommer in i matchen som ”underdogs”, men mycket kan hända på 90 minuter.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen