Montella: “Vi får se vilken position Pasalic får” (PK)

Montella deltog idag på presskonferensen inför matchen i Neapel mot Napoli. Han talade bland annat om Pasalic och hans nya roll, Higuain och vad som behövs förbättras mot Napoli. 

Jordbävningen

– Först av allt skulle jag vilja framföra mina kondoleanser till de som påverkats av jordbävningen.

Milan-Torino?

Vi spelade bra, men vi är inte där ännu. Mot Torino föll vi mentalt, inte fysiskt de sista 20 minuterna. Vi måste utvecklas i den mentala aspekten, mycket mer än den fysiska.

Napoli-Milan

– Imorgon möter vi ett lag som kommer att utmana om scudetton. De har förlorat Higuain, men förstärkt laget på andra positioner. Higuain är en spelare som i bra skick kan få dig att förlora flera timmars sömn. Jag föredrar att inte möta honom. Detta är en väldigt viktig match för våra ambitioner och vår storlek (klubben Milan). Jag vill se vårt lag med personlighet, mod och självförtroende. Vi måste fortsätta med de saker vi har arbetat på, på träningarna. Vi vet att inne i matchen, finns det många mini-matcher. Alla tränare förbättras med erfarenhet, med det sagt är de väldigt viktigt att en tränare också anpassar sig till de karaktärer som finns i laget. Vårt mål Europa League? Jag hoppas att jag kan förändra målet, men det tar oftast 10 matcher innan du kan bestämma ett mål. Jag är mer intresserad av hur vi spelar, än resultatet. Vi måste förbättra oss i alla delar av spelet. Imorgon är en viktig match då vi möter ett lag som kom tvåa i Serie A förra säsongen och jag vill att vi spelar med personlighet.

Skador?

– Skador?  Poli har lite ont och jag tror att han är tillbaka efter landslagsuppehållet. Vi behöver inte riskera något. Bertolacci har återhämtat sig mer än förväntat. Doktorerna har gjort ett bra jobb. Jag vet inte när Zapata återvänder.

Nyförvärv?

– Både Gustavo Gomez och Sosa är tillgängliga till matchen. Gomez har god timing, är stark och alltid koncentrerad. Självklart är europeisk fotboll lite annorlunda. Han behöver tid, men jag är säker på att han kommer att ge 100% imorgon.

Transfermarknaden?

– Jag är glad att Romagnoli är kvar, han är oersättlig och kan utvecklas mycket mera. Det hade varit svårt att hitta en lämplig ersättare. Jag hoppas att han är lugn och inte distraherad över ryktena. Pasalic? Han genomgår läkarundersökningen och han har mycket bra egenskaper. I flera år sågs han som en stor talang. Han är en offensiv spelare och har spelat i ett mittfält med två platser att slåss innan. Han har aldrig spelat framför backlinjen. Vi får se vilken position han kommer att spela för oss. Jag vill inte tala om mercaton i samband med matcher. Klubben vet mina tankar och så vidare, men jag talar med dem.

Vinnare av Serie A 2016-17?

– Det är för tidigt att säga. Vi måste fortsätta att vara fokuserade och utvecklas mentalt och fysiskt. Vårt mål är Europa.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen